Home Wat kost een brommerverzekering?

Wat kost een brommerverzekering?

Heeft u een brommer gekocht of bent u er van plan een te kopen? Dan wilt natuurlijk weten wat een brommerverzekering kost. De kosten van een brommerverzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren. Verzekeraars kijken bijvoorbeeld naar uw leeftijd en postcode. Daarnaast zijn de kosten afhankelijk van de dekking die u kiest. Heeft u al schadevrije jaren opgebouwd? Dan krijgt u korting op de maandelijkse verzekeringspremie. In dit artikel gaan we dieper in op de kosten van een brommerverzekering.

Brommerverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

wat kost een brommerverzekering

Is een brommerverzekering verplicht?

Misschien vraagt u zich af of het afsluiten van een brommerverzekering wel verplicht is. U rijdt toch nooit schade? Toch is het afsluiten van een brommerverzekering verplicht. Dit moet zodra het kenteken van de brommer op uw naam staat. In Nederland moet u minimaal een WA-verzekering voor uw brommer afsluiten. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Hiermee bent u verzekerd voor schade die u bij een ander veroorzaakt.

Brommerverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

Waar wordt de premie voor een brommerverzekering op gebaseerd?

De kosten van een brommerverzekering zijn afhankelijk van de hoogte van de premie. Bij het bepalen van de premie wordt er gekeken naar een aantal factoren:

Waarom zijn mijn leeftijd en woonplaats belangrijk?

U kunt uw leeftijd en woonplaats natuurlijk niet zomaar veranderen. Waarom zijn ze dan toch van invloed op de kosten van een brommerverzekering? Verzekeraars kijken naar de leeftijd van de hoofdbestuurder, omdat ze zien dat jonge bestuurders tot 24 jaar vaker schade rijden dan oudere, meer ervaren bestuurders. Daarom betalen jonge bestuurders meer premie voor hun brommerverzekering. In principe moet de kentekenhouder zelf een verzekering afsluiten. Soms zetten ouders van jonge bestuurders echter het kenteken op hun naam, zodat zij een brommerverzekering kunnen afsluiten. Wel moeten ze hun zoon of dochter in dat geval als regelmatige bestuurder opgeven en zal de verzekeraar de premie daar alsnog op baseren. De hoogte van de premie verandert dus niet.

Daarnaast kijkt een verzekeraar naar de woonplaats van de verzekeringsnemer. Zo betaalt iemand die in de randstad woont waarschijnlijk iets meer premie voor een brommerverzekering dan iemand die in een rustig dorp woont. In verhouding komen aanrijdingen, schade, vandalisme en diefstal minder vaak voor in een rustige streek dan in een stedelijk gebied. Daarom is ook uw woonplaats van invloed op de premie.

WA (verplicht)

  • Schade aan anderen
  • Diefstal en Brandschade
  • Schade aan de eigen brommer

WA Diefstal en Brand

  • Schade aan anderen
  • Diefstal en Brandschade
  • Schade aan de eigen brommer

WA Diefstal,Brand en aanrijding

  • Schade aan anderen
  • Diefstal en Brandschade
  • Schade aan de eigen brommer

Wat kost een WA-brommerverzekering?

U bent verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Dit is de basisdekking en daarom ook de goedkoopste verzekering. Om u een beter beeld te geven, geven we u een voorbeeld van de kosten voor een WA-brommerverzekering in twee verschillende situaties:

* Dit is een indicatieve premie. De premies zijn inclusief assurantiebelasting en een terugkomende servicebijdrage.
Snelheid brommer 25 kilometer per uur 45 kilometer per uur
Dekking WA WA
Leeftijd bestuurder 25 41
Postcode 3401 CN (IJsselstein) 9401 AZ (Assen)
Schadevrije jaren 3 11
Verzekeraar a.s.r. Voordeelpakket Unigarant
Premie per maand €7,37 €4,32

Wat kost een allrisk brommerverzekering?

Naast de basis WA-verzekering kunt u ook kiezen voor een WA + Diefstal en Brand of een WA + Diefstal, Brand en Aanrijding. De laatste staat ook wel bekend als een allrisk brommerverzekering. De kosten voor een allrisk brommerverzekering zijn het hoogst, dit is immers ook de meest uitgebreide verzekering. Met een allrisk brommerverzekering bent u ook verzekerd voor schade aan uw eigen brommer, ook als de schade uw eigen schuld is. Om u een beter beeld te geven, geven we u een voorbeeld van de kosten voor een allrisk brommerverzekering in twee verschillende situaties:

* Dit is een indicatieve premie. De premies zijn inclusief assurantiebelasting en een terugkomende servicebijdrage.
Snelheid brommer 25 kilometer per uur 45 kilometer per uur
Dekking Diefstal, Brand en Aanrijding (Allrisk) Diefstal, Brand en Aanrijding (Allrisk)
Leeftijd bestuurder 18 30
Postcode 1187 RH (Amstelveen) 3925 EE (Scherpenzeel)
Schadevrije jaren 0 7
Cataloguswaarde €900 €1800
Verzekeraar Unigarant a.s.r. Voordeelpakket
Premie per maand €96,67 €10,53

Hoe kan ik zo goedkoop mogelijk een brommerverzekering afsluiten?

Het rijden en onderhouden van een brommer is goedkoper dan een auto, maar kost u nog steeds geld. Niet zo gek dus dat u graag wilt besparen op de kosten van een brommerverzekering. Bij Alpina kunt u altijd een goedkope brommerverzekering afsluiten. Deze vindt u door van de voren verzekeringen met elkaar te vergelijken op prijs én inhoud. Als u de goedkoopste brommerverzekering met de beste dekking heeft gevonden kunt u deze direct online afsluiten!

Bereken online de premie voor een brommerverzekering

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op