Home Dekking Aanvullend verhaalsrechtsbijstand

Wat is verhaalsrechtsbijstand?

Een verhaalsrechtsbijstand verzekering wordt vaak gekozen door verzekerden die niet kiezen voor de meest uitgebreide brommerverzekering. Verzekerden met de WA + diefstal, brand en aanrijding hebben minder de noodzaak, omdat de verzekeraar in de meeste gevallen zorgt voor het verhalen van een schade op de verantwoordelijke partij.
Bij een ongeval is de schuldvraag belangrijk. Wie wordt aangewezen als schuldige moet de kosten voor herstel dragen. Bij schade spreek jij jouw verzekeraar aan voor schadeherstel. In het geval de verzekering dekking biedt, keert de verzekeraar het schadebedrag aan jou uit. Vervolgens kan de verzekeraar de schade weer verhalen op de veroorzaker van de schade. Dit verhaal gaat niet op als de schade niet verzekerd is op jouw eigen brommerverzekering.

Voorbeeld

Op een gelijkwaardige kruising kom jij van rechts. Een automobilist van links ziet jou over het hoofd en rijdt jou aan. Jouw brommer loopt een schade op van €500. Jij spreekt jouw verzekeraar aan voor het compenseren van de schade. Voor jouw bromfiets heb jij de WA + diefstal en brand afgesloten. Schade door aanrijding is niet verzekerd. Jouw verzekeraar komt niet tot uitkering. Je krijgt te horen dat je zelf de verantwoordelijke voor de schade aansprakelijk moet stellen voor jouw schade.
Je kunt de verhaalsrechtsbijstand inschakelen als je deze hebt. Indien je deze verzekering niet aanvullend hebt afgesloten kun je de schade ook laten verhalen door 112schade.nl.

Bereken de premie voor een brommerverzekering

  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op