man en vrouw op brommer
Home Dekking Aanvullend Verhaalsrechtsbijstand

Een verhaalsrechtsbijstand verzekering voor je brommer

Het berekenen van de premie doe je eenvoudig online.

Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
Nu met Gratis verhaalservice

14 dagen bedenktijd.

Binnen 14 dagen kosteloos annuleren

Een breed aanbod.

Wij vergelijken veel verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts.

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

Al meer dan 110 jaar helder, transparant & eerlijk advies

Voor meer dan 800.000 klanten verzorgen we helder, transparant & eerlijk advies.
8.2
Op basis van 3343 beoordelingen 92% beveelt ons aan.

Wij pluizen de kleine lettertjes voor je uit

“Het vergelijken van een brommerverzekering loont bijna altijd. Het kan zijn dat de premies zijn verhoogd of dat jouw persoonlijke situatie is veranderd. Daarom raden wij aan om elk jaar een vergelijking te maken voor je brommerverzekering.”

LinkedIn logo
foto Laura

Laura - Expert verzekeringen

Al vele jaren expert verzekeringen

Achtergrond expert foto Laura
Achtergrond afbeelding

Alles over verhaalsrechtsbijstand

Een verhaalsrechtsbijstand verzekering wordt vaak gekozen door verzekerden die niet kiezen voor de meest uitgebreide brommerverzekering. Verzekerden met de WA + diefstal, brand en aanrijding hebben minder de noodzaak, omdat de verzekeraar in de meeste gevallen zorgt voor het verhalen van een schade op de verantwoordelijke partij.
Bij een ongeval is de schuldvraag belangrijk. Wie wordt aangewezen als schuldige moet de kosten voor herstel dragen. Bij schade spreek jij jouw verzekeraar aan voor schadeherstel. In het geval de verzekering dekking biedt, keert de verzekeraar het schadebedrag aan jou uit. Vervolgens kan de verzekeraar de schade weer verhalen op de veroorzaker van de schade. Dit verhaal gaat niet op als de schade niet verzekerd is op jouw eigen brommerverzekering.

Voorbeeld

Op een gelijkwaardige kruising kom jij van rechts. Een automobilist van links ziet jou over het hoofd en rijdt jou aan. Jouw brommer loopt een schade op van €500. Jij spreekt jouw verzekeraar aan voor het compenseren van de schade. Voor jouw bromfiets heb jij de WA + diefstal en brand afgesloten. Schade door aanrijding is niet verzekerd. Jouw verzekeraar komt niet tot uitkering. Je krijgt te horen dat je zelf de verantwoordelijke voor de schade aansprakelijk moet stellen voor jouw schade.
Je kunt de verhaalsrechtsbijstand inschakelen als je deze hebt. Indien je deze verzekering niet aanvullend hebt afgesloten kun je de schade ook laten verhalen door 112schade.nl.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op