Home dagwaarde brommer

Dagwaarde brommer: wat houdt het in?

De dagwaarde speelt voor de brommerverzekering een belangrijke rol. Dit is namelijk het maximale bedrag waar de verzekeraar risico voor loopt, naast het aansprakelijkheidsrisico. Een hogere dagwaarde zorgt voor een hogere premie. Voor drie van de vier verzekeringsvormen is de dagwaarde interessant voor de verzekeraar. Alleen voor de WA brommerverzekering vraagt de verzekeraar er niet naar. Deze verzekering vergoedt alleen schades aangericht aan anderen, niet voor schade aan de eigen brommer.

Dagwaarde brommer

Waarom vraagt de verzekeraar naar de dagwaarde?

Bij schade worden de reparatiekosten vergoed. Als de reparatiekosten hoger zijn dan de dagwaarde, keert de verzekeraar de dagwaarde uit. Er is in dat geval sprake van een zogenaamde total loss. Ook bij diefstal wordt er gekeken naar de dagwaarde voor de uitkering. De dagwaarde is dus ook het maximale bedrag die de verzekeraar moet uitkeren bij schade aan het eigen voertuig.

Brommerverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Waar is de dagwaarde van afhankelijk?

Voor het bepalen van de dagwaarde wordt de cataloguswaarde als uitgangspunt genomen. De cataloguswaarde is het bedrag waar de brommer als nieuw voor gekocht is. Een expert ingeschakeld door de verzekeraar kan de dagwaarde van de brommer vlak voor het ongeval vaststellen. Hierbij spelen onder andere de volgende factoren een rol:

  • Hoe oud is de brommer?
  • Welke merk en type is het en hoe liggen deze in de markt?
  • Hoeveel kilometer is er al gereden met de brommer?
  • Zijn er accessoires aan toegevoegd die niet meeberekend zijn in de cataloguswaarde?
  • De algemene staat van de brommer – Hoe is het voertuig onderhouden ?

Hoe kom ik achter de waarde van de brommer?

Bij het afsluiten van de brommerverzekering wordt jou niet gevraagd naar de dagwaarde. Wel is de verzekeraar geïnteresseerd in de cataloguswaarde en het bedrag dat je er zelf voor betaald hebt. De dagwaarde wordt bij schade vastgesteld door een expert.

Bereken online de premie voor een brommerverzekering

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op