Home Dekking WA diefstal, brand en aanrijding

WA diefstal, brand en aanrijding

De meest uitgebreide brommerverzekering is de WA + diefstal, brand en aanrijding. Deze verzekeringsvorm wordt ook wel de all risk dekking genoemd. Een volledige verzekering waarin de belangrijkste schadeoorzaken verzekerd zijn.

Welke dekking biedt de WA + diefstal, brand en aanrijding?

Het is de ruimste dekking voor brommers. Zowel aansprakelijkheidsschade is verzekerd als ook bijvoorbeeld diefstal, stormschade, vandalisme en schade door een aanrijding. Vooral het laatste is een belangrijke dekking. Als je door bijvoorbeeld een inschattingsfout een auto aanrijdt, wordt de tegenpartij gecompenseerd vanuit de WA verzekering. In de beperktere verzekeringsvormen volgt er in dit geval geen uitkering  voor de schade aan de eigen brommer. In de WA + diefstal, brand en aanrijding wel. Dit is door de ruime dekking ook de duurste verzekeringsvorm.

WA (verplicht)

  • Schade aan anderen
  • Diefstal en Brandschade
  • Schade aan de eigen brommer

Bereken je premie

Meer info

WA Diefstal en Brand

  • Schade aan anderen
  • Diefstal en Brandschade
  • Schade aan de eigen brommer

Bereken je premie

Meer info

WA Diefstal,Brand en aanrijding

  • Schade aan anderen
  • Diefstal en Brandschade
  • Schade aan de eigen brommer

Bereken je premie

Meer info

Wanneer kiezen voor de WA + diefstal, brand en aanrijding?

Deze verzekeringsvorm is de logische keuze voor een nieuwe bromfiets. Ook voor oudere bromfietsen met een hoge dagwaarde kan deze verzekering vaak nog uit. Vooral als je al schadevrije jaren opgebouwd hebt. Denk dus niet gelijk mijn brommer is al 5 jaren oud, dus de WA + diefstal, brand en aanrijding kan niet meer uit. Door te vergelijken kun je de verschillen in premie achterhalen. Je moet er niet aan denken dat je toch voor een goedkopere dekking gaat en je veroorzaakt door jouw schuld een ongeval waarbij jouw bromfiets zwaar beschadigd raakt.

Heb je voldoende geld om een andere brommer te kopen?

Als je weinig geld hebt heb je de neiging om te kiezen voor een beperktere dekking tegen een lage premie. Dat is niet de juiste denkwijze. In dat geval moet je er juist voor kiezen om de brommer zo uitgebreid mogelijk te verzekeren. Stel, je brommer heeft een dagwaarde van €1.500. Om de lage premie kies je voor de WA verzekering tegen een aantrekkelijke lage premie. Je bromfiets wordt gestolen. Jouw brommerverzekering biedt hier geen dekking tegen, dus moet je de financiële schade zelf dragen. Als je geen geld hebt voor een andere brommer houdt het dus op. Had je gekozen voor minimaal de WA + diefstal, dan was de schade aan jou uitgekeerd.

Ga voor de laagste premie

Bespaar niet op de kwaliteit van de brommerverzekering, maar kies de goedkoopste met de beste dekking. Gaan voor een beperktere dekking kan uiteindelijk toch veel geld kosten. Selecteer de beste brommerverzekering tegen de laagste premie.

Alle dekkingen bij een brommerverzekering:

Bereken de premie voor een brommerverzekering

  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op