Home WA-verzekering

Wat is een WA-verzekering voor een brommer precies?

Als u een brommer heeft gekocht is de eerste stap het overschrijven van het kenteken. Hiermee registreert u het kenteken van de brommer op uw naam. Vanaf dat moment moet u voldoen aan alle voertuigtuigverplichtingen. Een van die verplichtingen is het afsluiten van een brommerverzekering. U moet minimaal een WA-verzekering voor uw brommer afsluiten. Wij vertellen u alles over de WA-verzekering voor een brommer!

Brommerverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

wa verzekering brommer

Wat vergoedt de WA-verzekering?

WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Met een WA-brommerverzekering bent u verzekerd voor schade die u bij een ander veroorzaakt. Schade aan uw eigen brommer wordt met een WA-verzekering niet vergoed door de verzekeraar. Hiervoor moet u een uitgebreidere dekking afsluiten. U kunt kiezen uit:

Brommerverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

WA (verplicht)

  • Schade aan anderen
  • Diefstal en Brandschade
  • Schade aan de eigen brommer

WA Diefstal en Brand

  • Schade aan anderen
  • Diefstal en Brandschade
  • Schade aan de eigen brommer

WA Diefstal,Brand en aanrijding

  • Schade aan anderen
  • Diefstal en Brandschade
  • Schade aan de eigen brommer

Is een WA-verzekering verplicht?

Ja, het afsluiten van een WA-verzekering voor uw brommer is verplicht. Misschien vraagt u zich af waarom een WA-verzekering verplicht is. U rijdt toch nooit schade? Stelt u zich voor dat u met u met uw brommer op de weg rijdt. Er komt een auto van rechts; deze heeft dus voorrang. U ziet de bestuurder helaas niet aankomen en rijdt door. Het gevolg? Een flinke deuk en aardig wat blikschade aan de auto van de andere bestuurder. Zonder WA-verzekering zou de andere bestuurder zelf voor de kosten opdraaien, terwijl hij zich wel gewoon aan de verkeersregels heeft gehouden. Het repareren van autoschade kan flink in de kosten lopen. Bovendien heeft niet de financiële mogelijkheden om grote autoschade direct te repareren. Om deze reden is de WA-verzekering verplicht gesteld voor elk motorvoertuig.

Sluit direct een WA-verzekering af voor uw brommer via Alpina

Bent u op zoek naar een goedkope WA-verzekering voor uw brommer? Dan bent u bij Alpina aan het juiste adres! Met onze handige online vergelijkingstool kunt u eerst verschillende aanbieders met elkaar vergelijken op prijs én inhoud. Zo vindt u snel de goedkoopste brommerverzekering met de beste dekking. Bereken alvast een indicatie van de maandelijkse premie, voordat u de brommerverzekering afsluiten.

Heeft u nog vragen over het afsluiten van een brommerverzekering of wilt u gewoon even overleggen met een van onze verzekeringsspecialisten? Neem dan vooral contact met ons op. U kunt ons van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereiken op 088 – 6883700. Stelt u uw vraag liever online? Geen probleem. U kunt ons altijd een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Facebook Messenger.

Bereken online de premie voor een brommerverzekering

Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
Nu met Gratis verhaalservice

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op