Home brommer verzekeren

Brommer verzekeren: direct online een goedkope brommerverzekering afsluiten

Bent u op zoek naar een goedkope brommerverzekering? Dan bent u bij Alpina aan het juiste adres! Via onze handige online vergelijkingstool kunt u gemakkelijk verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. U heeft de keuze uit verschillende dekkingen voor uw brommerverzekering. Zo kunt u de verzekering zelf samenstellen, zodat deze perfect aansluit bij uw persoonlijke wensen. En het belangrijkste: u kunt goed verzekerd de weg op met uw brommer!

Brommerverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

brommer verzekeren

Brommer verzekeren: wat is er nodig?

Voor het verzekeren van een brommer heeft u het kenteken nodig. Op het moment dat u een brommer koopt en het kenteken op uw naam staat, bent u verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Met een WA-brommerverzekering bent u verzekerd voor schade die u anderen toebrengt. Ook als u er niet mee gaat rijden moet u zorgen dat de brommer verzekerd is. Zonder WA-verzekering mag u niet op de openbare weg rijden.

Brommerverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

Waar op letten als u uw brommer wilt verzekeren?

Als u op zoek gaat naar de juiste brommerverzekering zult u merken dat er ontzettend veel aanbieders zijn. Dat maakt het soms lastig om de juiste verzekering te kiezen. Toch is de ene brommerverzekering de andere niet. Soms zitten er grote verschillen tussen het aanbod van verzekeraars. Daarom zijn er een aantal dingen waar u op kunt letten bij het verzekeren van een brommer.

  1. Selecteer de juiste dekking

U kunt een WA-brommerverzekering bij de ene verzekeraar, niet vergelijken met een WA + Diefstal, Brand en Aanrijding bij de ander. Denk daarom van tevoren alvast goed naar over welke dekking u wilt afsluiten. Dat maakt het vergelijken van brommerverzekeringen een stuk makkelijker.

  1. Kijk niet alleen naar de prijs, maar ook naar de polisvoorwaarden

Het leven is vaak al duur genoeg. Niet zo gek dus, dat u graag wilt besparen op uw brommerverzekering. Als u uw brommer goed wil verzekeren, is het echter ook belangrijk dat u naar de polisvoorwaarden van de verzekeraar kijkt. Dan weet u precies wanneer u wel en geen dekking heeft. Zo komt u niet voor onaangename verassingen te staan.

  1. Schors uw brommer als u er geen gebruik van maakt

Rijdt u alleen in de lente of zomer op uw brommer? Dan is het zonde om het hele jaar door premie voor uw brommerverzekering te betalen. Als u de brommer in de wintermaanden schorst, hoeft u ook geen brommerverzekering te hebben. Zo bespaart u op de kosten.

Goedkoop brommer verzekeren? Vergelijken!

Bij Alpina is het mogelijk om goedkoop uw brommer te verzekeren. Om de goedkoopste brommerverzekering te vinden moet u wel eerst aanbieders vergelijken. Door te vergelijken vindt u de beste brommerverzekering tegen de laagste prijs. Gelukkig hebben wij het vergelijken van brommerverzekeringen heel makkelijk gemaakt! Na het invullen van het kenteken en enkele persoonsgegevens, krijgt u een overzicht van alle verzekeringen die aan uw wensen voldoen, inclusief bijbehorende premies en polisvoorwaarden. U ziet in 1 oogopslag waar u het goedkoopste uit bent en kunt vervolgens de bijbehorende polisvoorwaarden doorlezen.

Schakelbrommer verzekeren

Schakelbrommers bestaan al een stuk langer dan scooters. Ze zijn ontstaan als simpele fiets met daaraan een motor bevestigd. Tegenwoordig hebben de meeste brommers geen handmatige versnelling meer. Toch zijn er nog steeds schakelbrommers te koop, voor wie liever wat meer de controle houdt en graag zelf schakelt. Ook uw schakelbrommer kunt u bij ons verzekeren. Zodra u het kenteken invoert kunnen we achterhalen wat voor type voertuig u heeft. Daar wordt vervolgens de verzekering en de premie op gebaseerd.

Hanway brommer verzekeren

Heeft u een mooie Hanway brommer? Dan moet u er natuurlijk niet aan denken dat deze beschadigd raakt of wordt gestolen. Met een goede brommerverzekering bent u altijd verzekerd bij schade of ongeluk. Aan de hand van het kenteken kunnen we al een aantal gegevens over de brommer achterhalen, zoals bijvoorbeeld het merk. Voor elk merk brommer hebben we bij Alpina een passende brommerverzekering.

Bezorgbrommer verzekeren

Het verzekeren van een bezorgbrommer kan soms lastig zijn. Veel verzekeringsmaatschappijen willen een bezorgbrommer niet verzekeren. Dit is vanwege het slechte imago dat veel bezorgers op brommers hebben. Veel te hard rijden en niet goed opletten zijn twee van de meest gehoorde klachten. Op Alpina.nl kunt u wel een bezorgbrommerverzekering afsluiten. Het gaat dan om een brommerverzekering met WA-dekking. Bij het afsluiten van de verzekering kunt u kiezen tussen twee soorten gebruik: ‘Bezorging van maaltijden’ of ‘Andere bezorgdiensten’. Beiden hebben een vaste premie en een eigen risico bij schade.

Bezorgbrommerverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

Elektrische brommer verzekeren

Een elektrische brommer heeft veel voordelen. Zo maakt hij geen geluid, stinkt hij niet en is hij ook vaak goedkoper in gebruik dan een brommer op benzine. Wel bent u net als bij een bezinebrommer verplicht om een brommerverzekering af te sluiten met minimaal een WA-dekking. Met ons aanbod aan brommerverzekeringen kunt u ook uw elektrische brommer verzekeren. Elektrische brommers zijn vrij nieuwe en zien er daarom modern uit. Hierdoor zijn ze aantrekkelijk voor dieven. U kunt daarom overwegen om diefstal ook mee te verzekeren op uw brommerverzekering.

Brommer verzekeren zonder rijbewijs

U hoeft niet per se een rijbewijs te hebben om een brommer te kopen. Wel moet u gewoon een brommerverzekering afsluiten. Ook zonder rijbewijs kunt u een brommerverzekering afsluiten, alleen niet bij alle verzekeringsmaatschappijen. Via onze online vergelijkingstool ziet u snel bij welke verzekeraars u zonder rijbewijs een brommerverzekering kunt afsluiten.

Zonder rijbewijs mag u natuurlijk nog niet op de brommer rijden. Rijdt u toch zonder rijbewijs? Dan riskeert u een fikse boete. Als u schade rijdt, zijn alle kosten bovendien voor eigen rekening. En als uw verzekeraar erachter komt kan hij de verzekering per direct beëindigen.

Brommer verzekeren op naam ouders: verstandig of niet?

Voor jongeren is een brommerverzekering een stuk duurder. Daarom overwegen veel ouders om een brommerverzekering op hun naam af te sluiten, terwijl hun kind eigenlijk op de brommer rijdt. Dit lijkt een aantrekkelijke manier om op de premie te besparen, maar het is geen verstandige oplossing. Een verzekeraar vraagt altijd naar de regelmatige bestuurder van de brommer. Als dit een jonger persoon is rekent de verzekeraar alsnog een hogere premie voor de brommerverzekering. Als u deze vraag niet naar waarheid beantwoordt en uzelf opgeeft als regelmatige bestuurder, pleegt u verzekeringsfraude. Dit kan grote gevolgen hebben voor uw (toekomstige) verzekeringen.

Bereken online de premie voor een brommerverzekering

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op