Home Dekking WA Diefstal en Branddekking

Wat houdt een WA diefstal en branddekking in?

De WA + diefstal en brand is één van de vier verzekeringsvormen die je kunt kiezen voor de brommer. De dekking in deze verzekering is beperkt tot de WA en als aanvulling diefstal en brand. Er zijn ook verzekeraars die de omschrijving WA beperkt casco voeren. De bromfietsverzekeringen met deze omschrijving bieden vaak een ruimere dekking.

Wanneer kiezen voor de WA + diefstal en brand?

De belangrijkste dekkingen in deze verzekeringsvorm zijn de dekking tegen schade door aansprakelijkheid (WA) en de dekking tegen diefstal. De kans op schade door brand is namelijk klein in vergelijking met de andere twee dekkingen. De WA + diefstal en brand wordt vaak gekozen voor bromfietsen die een paar jaar oud zijn. Voor nieuwe bromfietsen is de meest uitgebreide verzekeringsvorm de meest logische keuze (WA + diefstal, brand en aanrijding).

Let op de beveiligingseisen

Bij het afsluiten van een brommerverzekering geeft de verzekeraar aan wat de eisen zijn om in aanmerking te komen voor een uitkering bij diefstal. Een standaardeis is een slot met een ART categorie 3 of hoger. Bij diefstal worden de sleutels of een aankoopnota van het slot mogelijk opgevraagd. De sleutels kunnen ze opvragen om te achterhalen of er gebruikssporen op zitten. Als die er niet op zitten, kunnen ze concluderen dat het slot niet of weinig gebruikt is. De aankoopnota vragen ze op om te controleren of je het slot daadwerkelijk had. De beveiligingseisen kunnen per verzekeraar verschillen. Let goed op de eisen om te voorkomen dat je bij diefstal geen uitkering krijgt.

Wat doe je bij brandschade of diefstal?

Bij schade moet je zo snel mogelijk de verzekeraar hierover informeren. Bij diefstal is de eerste actie het doen van aangifte. Dat kan tegenwoordig online. Meld het zo snel mogelijk. Dit verhoogt namelijk de kans dat de brommer terug wordt gevonden.

Alle dekkingen bij een brommerverzekering:

Bereken online de premie voor een brommerverzekering

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op