Home Dekking

Welke dekkingen zijn er bij een brommerverzekering?

Bij het afsluiten van een brommerverzekering let je natuurlijk goed op de prijs, maar leg vooral de nadruk op de beste dekking. Vooral voor brommers met een hoge waarde is het belangrijk om brand, diefstal en aanrijding mee te verzekeren.
Bij het verzekeren maakt het nogal een verschil wat de brommer waard is. Als je brommer oud  en nog maar weinig waard is, ga je voor de goedkope WA verzekering. Voor een nieuwe bromfiets van een paar duizend euro is alleen de meest uitgebreide brommerverzekering goed genoeg.
Welke verzekeringsvormen kun je tussen kiezen?
In vergelijking met de autoverzekering heb je voor de bromfiets een ruimere keuze tussen verzekeringsvormen. Op deze manier kun je de dekking beter afstemmen op jouw wensen. De volgende verzekeringsvormen kun je meestal tussen kiezen:

De voor jouw brommer beste keuze is afhankelijk van de hoogte van de premie.

Wanneer kies je voor de dekking WA?

Deze verzekering biedt alleen een vergoeding voor schade veroorzaakt met de verzekerde bromfiets aan anderen. Bij het aanrijden van een fietser wordt de materiële schade aan de fiets en de kleding vergoed, maar ook de letselschade wordt door de verzekeraar uitgekeerd. Hierbij kun je denken aan de financiële gevolgen van het tijdelijk niet meer kunnen werken. Deze dekking is wettelijk verplicht. Deze verzekeringsvariant wordt vaak gekozen voor oudere bromfietsen met nog maar een geringe waarde.

Wanneer kiezen voor WA + diefstal en brand?

Aan de benaming kun je al aflezen wat de toegevoegde waarde van de extra dekking naast de WA is. Vooral de dekking tegen diefstal is een nuttige toevoeging. Brommers zijn namelijk populaire voertuigen om te stelen. Let bij deze dekking wel goed op de beveiligingseisen. Er kunnen eisen gesteld worden aan de kwaliteit van de sloten en aan de nachtstalling. Het risico van brand is kleiner, maar het kan je overkomen.

Wanneer kiezen voor de WA + diefstal, brand en aanrijding?

Deze verzekering biedt de beste bescherming voor jouw brommer. De dekking is te vergelijken met de WA casco autoverzekering. Bij een ongeval door jouw schuld krijg je ook de schade aan jouw brommer uitgekeerd. Deze verzekeringsvorm ligt voor de hand voor nieuwe bromfietsen tot ze een paar jaren oud zijn.

Heb je ook aanvullende dekkingen nodig?

Afhankelijk van de gekozen dekking kan de Verhaal rechtsbijstand een nuttige toevoeging zijn. Vergeet ook niet de Ongevallen opzittenden. Bij letselschade of dood door een ongeval keert deze aanvullende verzekering een bedrag uit.

Bereken online de premie voor een brommerverzekering

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op