Home Schadevrije jaren meenemen

Kan ik schadevrije jaren meenemen van brommer naar auto?

Als u geen schade rijdt met uw brommer bouwt u schadevrije jaren op. Veel jongeren beginnen op hun 16e met brommer rijden. Op een gegeven moment willen ze hun brommer misschien omruilen voor een auto. Dan is het fijn als ze hun schadevrije jaren mee kunnen nemen naar een autoverzekeraar. Jongeren betalen al een hogere premie voor hun autoverzekering. Hoe meer schadevrije jaren ze kunnen meenemen, hoe meer premiekorting ze krijgen. Helaas doen de meeste autoverzekeraars niets met de schadevrije jaren die met een brommerverzekering zijn opgebouwd. Wij leggen het u uit.

Brommerverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

schadevrije jaren brommer auto

Hoe zit dat precies met schadevrije jaren?

Schadevrij rijden wordt beloond door verzekeraars met korting op de verzekeringspremie. Hoe langer u schadevrij rijdt, hoe hoger de korting. Elk jaar dat u geen schade claimt, bouwt u één schadevrij jaar op. De korting kan oplopen tot 75% en bij sommige verzekeraars zelfs tot 80%.

Brommerverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

Waarom tellen de schadevrije jaren met mijn brommer niet mee?

Verzekeraars vinden dat de schadevrije jaren die u heeft opgebouwd met uw brommer weinig waarde hebben voor een autoverzekering. Ze vinden dat de rijervaring die u opdoet met een brommer niet relevant is voor een autoverzekering. Het vermindert de kans op een ongeval met de auto niet. Daarom tellen ze de schadevrije jaren die u met uw brommer opbouwt niet meer bij het bereken van de autopremie.

Wat kan ik doen met op de brommer opgebouwde schadevrije jaren?

Hoewel ze niet van belang zijn voor een autoverzekering, kunt u ze in de toekomst misschien toch nog gebruiken. Bijvoorbeeld als u opnieuw een brommer of scooter op uw naam wilt verzekeren. Schadevrije jaren blijven echter niet onbeperkt geldig. Na een bepaald aantal jaar komen ze te vervallen. Let hier goed op als u opnieuw een brommerverzekering wil afsluiten.

Kan ik als beginnende bestuurder toch goedkoop een verzekering afsluiten?

Veel verzekeraars rekenen voor jonge bestuurders vaak een veel hogere premie. Dit is vanwege het hoge risico dat ze vormen. Uit onderzoek is gebleken dat jonge bestuurders naar verhouding veel eerder schade veroorzaken. Daarom betaalt u tot 24 jaar vaak een hogere premie voor een autoverzekering. Dat hoeft niet te beteken dat u elke maand een torenhoge premie hoeft te betalen voor uw verzekering. Niet elke verzekeraar houdt er dezelfde regels en voorwaarden op na. Door te vergelijken op Brommerverzekering.nl kunt u alsnog een goedkope auto- of brommerverzekering afsluiten.

Bereken online de premie voor een brommerverzekering

Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
Nu met Gratis verhaalservice

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op