man en vrouw op brommer
Home Afsluiten

Brommerverzekering afsluiten

Het berekenen van de premie doe je eenvoudig online.

Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
Nu met Gratis verhaalservice

14 dagen bedenktijd.

Binnen 14 dagen kosteloos annuleren

Een breed aanbod.

Wij vergelijken veel verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts.

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

Al meer dan 110 jaar helder, transparant & eerlijk advies

Voor meer dan 800.000 klanten verzorgen we helder, transparant & eerlijk advies.
8.2
Op basis van 3343 beoordelingen 92% beveelt ons aan.

Wij pluizen de kleine lettertjes voor je uit

“Het vergelijken van een brommerverzekering loont bijna altijd. Het kan zijn dat de premies zijn verhoogd of dat jouw persoonlijke situatie is veranderd. Daarom raden wij aan om elk jaar een vergelijking te maken voor je brommerverzekering.”

LinkedIn logo
foto Laura

Laura - Expert verzekeringen

Al vele jaren expert verzekeringen

Achtergrond expert foto Laura
Achtergrond afbeelding

De dekking van je brommerverzekering

We kijken naar je brommer, vergelijken een groot aantal brommerverzekeringen en helpen je met het kiezen van een passende dekking.

WA (verplicht)

 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen brommer

WA Diefstal en Brand

 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen brommer

WA Diefstal,Brand en aanrijding

 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen brommer

Alles over afsluiten brommerverzekering

De beste brommerverzekering afsluiten doe je natuurlijk online. Wij vergelijken meerdere verzekeraars met elkaar om ervoor te zorgen dat jij de beste dekking krijgt tegen de laagste premie. Kwaliteit hoeft namelijk niet duur te zijn als je goed vergelijkt.

Het gemak van het online afsluiten via Alpina.nl

De meest geschikte brommerverzekering kiezen kan een tijdrovende klus zijn. Door het bellen van meerdere verzekeraars kun je meerdere prijsopgaven opvragen, maar het kost je veel tijd. Via de plaatselijke verzekeringsadviseur is vaak ook geen optie. Brommerverzekeringen hebben ze vaak als serviceproduct. Zij gaan dus niet vergelijken en de beste verzekeraar kiezen. Het zal je niet verbazen dat je online je het beste kunt oriënteren en de brommerverzekering afsluiten.

Bij welke verzekeraar kan ik het beste een brommerverzekering afsluiten?

Helaas is het niet zo eenvoudig. De ene Brommer kun je het beste verzekeren bij verzekeraar Y, terwijl je voor de andere brommer juist kiest voor verzekeraar X. Hier is geen pijl op te trekken. Dat komt doordat verzekeraars verschillende criteria anders beoordelen. Hierdoor is niet altijd dezelfde verzekeraar de beste keuze. Waar je het beste je Brommerverzekering kunt afsluiten kom je alleen achter door het vergelijken van de verschillende verzekeringen.

Wie sluit de brommerverzekering af?

Er rust een verzekeringsplicht op de eigenaar van de brommer. De eigenaar zorgt dus ook voor de verzekering. Het komt voor dat de ouders de brommerverzekering afsluiten, omdat het goedkoper is doordat er voor jongeren een hogere premie wordt gerekend. Bij het afsluiten van de verzekering wordt er vaak gevraagd naar de geboortedatum van de jongste bestuurder van de Brommer. Hier moet wel de geboortedatum van de zoon of dochter worden genoemd. Ga niet om de premie te drukken  de geboortedatum van uw kind niet opgeven. Dit kan als fraude betiteld worden.

Let op de opgebouwde schadevrije jaren

In andere brommerverzekeringen opgebouwde schadevrije jaren kun je weer gebruiken voor de nieuwe verzekering. Ook opgebouwde jaren in bijvoorbeeld een autoverzekering of motorverzekering kunnen gebruikt worden voor de Brommer. Wat vooral interessant is, is het feit dat je in de brommerverzekering opgebouwde jaren kunt gebruiken voor een autoverzekering. De premie voor de autoverzekering is hoger, dus met de Brommer kun je relatief goedkoop schadevrije jaren opbouwen waar je later weer baat bij kunt hebben.

Welke verzekeringsvorm kies je?

De brommerverzekering kent vier verschillende dekkingen waar je tussen kunt kiezen. Het gaat om de volgende verzekeringsvormen:

 • Wettelijke aansprakelijkheid (WA)
 • WA + diefstal
 • WA + diefstal en brand
 • WA + diefstal, brand en aanrijding (meest uitgebreide verzekering)

Voor een nieuwe brommer is de meest uitgebreide dekking de beste keuze. De belangrijkste toegevoegde waarde is de dekking tegen aanrijding. Bij een schade door jouw schuld betaalt jouw verzekeraar de schade aan jou uit. Voor oude brommers met weinig waarde kies je voor de meest beperkte dekking, namelijk de WA. Wanneer je de twee tussenvormen kiest hangt af van de premie en wat je wenst te verzekeren. Je wilt natuurlijk de ruimste dekking tegen de laagste prijs.

Gratis verhaalservice

Alpina werkt samen met 112schade.nl voor het verhalen van niet gedekte schade op de tegenpartij. Heeft iemand bij u schade veroorzaakt maar heeft u geen dekking op uw eigen polis dan kan 112schade.nl u volledig kosteloos helpen bij het verhalen van uw schade op de tegenpartij.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op