brommerverzekering

Brommerverzekering vergelijken

Bereken de premie voor een brommerverzekering!

Direct dekking. 24/7
Hulp bij schade
Kosteloos annuleren

Is jouw brommer goed verzekerd? Hier kun je alleen achter komen door te vergelijken. Zonder vergelijkingsmateriaal weet je namelijk niet in hoeverre je nu de beste brommerverzekering hebt. Heb je nog geen brommerverzekering? Doe het dan in één keer goed en ga vergelijken. De premies voor brommerverzekeringen kunnen namelijk zeer uiteen lopen.

Waar is de premie voor de brommerverzekering van afhankelijk?

Voordat je brommerverzekeringen kunt vergelijken is het handig om te weten waar de premie van afhankelijk is. Belangrijke afhankelijkheden zijn:
• Hoe wil jij je brommer verzekeren?
• Heb je al schadevrije jaren opgebouwd?
• Wat is de waarde van de brommer?
• Hoe oud ben jij en hoe oud zijn de andere bestuurders van de brommer?
• Wat is jouw postcode?

Hoe moet je brommer verzekerd worden?

De beste verzekering is natuurlijk de meest uitgebreide, maar kan het ook uit? Welke brommerverzekering het beste past bij jou en bij de brommer is afhankelijk van meerdere factoren. De leeftijd van de brommer en de dagwaarde spelen hierin een grote rol. De meest uitgebreide verzekering is de WA + diefstal, brand en aanrijding. Deze dekking wordt vaak gekozen voor nieuwe en jonge brommer van maximaal een paar jaren oud. Op den duur kan deze dekking niet meer uit, omdat de verschuldigde premie voor oudere voertuigen te hoog is in verhouding tot de dekking in de verzekering. De volgende verzekeringsvormen kun je vaak tussen kiezen:
• Wettelijke aansprakelijkheid (WA)
• WA + diefstal
• WA + diefstal en brand
• WA + diefstal, brand en aanrijding

Opgebouwde schadevrije jaren

Met de brommerverzekering kun je schadevrije jaren opbouwen. Deze geven recht op korting op de premie. Je bouwt één schadevrij jaar op door het verzekeren van een motorrijtuig op jouw naam en één jaar lang geen schades te claimen. De hoogte van de korting verschilt per verzekeraar, maar het voordeel kan hoog oplopen.

Wat is jouw brommer waard?

Bij het kiezen van een brommerverzekering speelt de dagwaarde ook een rol. De dagwaarde is namelijk het maximale bedrag dat de verzekeraar moet uitkeren bij schade. Voor de WA dekking speelt de dagwaarde geen rol. Deze verzekering dekt de schade van de tegenpartij bij een ongeval door jouw schuld.

Hoe oud is de jongste bestuurder van de brommer?

De verzekeraar baseert de hoogte van de premie mede op de leeftijd van de bestuurders van de brommer. Hierbij kan de leeftijd van de jongste bestuurder een verschil maken voor de hoogte van de premie. Ook als incidenteel een jongere van bijvoorbeeld 17 jaar op de brommer rijdt kan er een hogere premie gelden.

Wat is jouw postcode?

In steden heb je een grotere kans op schade in vergelijking met het platteland. De verzekeraar baseert de premie mede op jouw postcode. In een stad als Rotterdam betaal je een hogere premie dan een eigenaar met dezelfde brommer en dekking in een niet stedelijk gebied.
Door te vergelijken neem je bovenstaande factoren mee in de vergelijking. Op deze manier krijg je de beste brommerverzekering tegen de laagste premie.

Bereken de premie voor een brommerverzekering!