man en vrouw op brommer
Home Vergelijken

Brommerverzekering vergelijken

Het vergelijken van de premie doe je eenvoudig online.

Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
Nu met Gratis verhaalservice

14 dagen bedenktijd.

Binnen 14 dagen kosteloos annuleren

Een breed aanbod.

Wij vergelijken veel verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts.

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

Al meer dan 110 jaar helder, transparant & eerlijk advies

Voor meer dan 800.000 klanten verzorgen we helder, transparant & eerlijk advies.
8.3
Op basis van 3696 beoordelingen 93% beveelt ons aan.

Wij pluizen de kleine lettertjes voor je uit

“Het vergelijken van een brommerverzekering loont bijna altijd. Het kan zijn dat de premies zijn verhoogd of dat jouw persoonlijke situatie is veranderd. Daarom raden wij aan om elk jaar een vergelijking te maken voor je brommerverzekering.”

LinkedIn logo
foto Laura

Laura - Expert verzekeringen

Al vele jaren expert verzekeringen

Achtergrond expert foto Laura
Achtergrond afbeelding

De dekking van je brommerverzekering

We kijken naar je brommer, vergelijken een groot aantal brommerverzekeringen en helpen je met het kiezen van een passende dekking.

WA (verplicht)

 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen brommer

WA Diefstal en Brand

 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen brommer

WA Diefstal,Brand en aanrijding

 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen brommer

Alles over vergelijken brommerverzekering

Is jouw brommer goed verzekerd? Hier kun je alleen achter komen door te vergelijken. Zonder vergelijkingsmateriaal weet je namelijk niet in hoeverre je nu de beste brommerverzekering hebt. Heb je nog geen brommerverzekering? Doe het dan in één keer goed en ga vergelijken. De premies voor brommerverzekeringen kunnen namelijk zeer uiteen lopen.

Goedkope brommerverzekering vergelijken

Het leven is vaak al duur genoeg, logisch dat je niet te veel wil betalen voor een brommerverzekering. Op Brommerverzekering.nl vind je altijd de goedkoopste brommerverzekering. Met onze handige online vergelijkingstool kun je verschillende brommerverzekeringen met elkaar vergelijken. Zo vind je niet alleen de goedkoopste, maar ook vooral de beste verzekering voor je brommer. Aan de hand van het kenteken kunnen we al een aantal gegevens over je brommer achterhalen, zoals het merk, type en bouwjaar. Na het invullen van je opgebouwde schadevrije jaren kan het vergelijken beginnen.

In vier stappen brommerverzekeringen vergelijken

Zo kun je in 4 stappen een brommerverzekering vergelijken:

 1. Vul je kenteken, postcode, huisnummer en het aantal schadevrije jaren in
 2. Kies de gewenste dekking voor je brommer: WA, WA + Beperkt casco of WA + Volledig casco
 3. Vul de geboortedatum van de jongste bestuurder in
 4. Vergelijk de verschillende aanbieders op premie en dekking

Heb je de beste brommerverzekering gevonden? Dan kun je deze direct en snel online afsluiten.

Besparen door te vergelijken

Ben je op zoek naar de goedkoopste brommerverzekering van Nederland? Die vind je door vooraf verschillende brommerverzekeringen te vergelijken op prijs én inhoud. Zo kun je op jaarbasis veel geld besparen. De ene brommerverzekering is de andere namelijk niet. Er kan veel verschil zitten tussen premies en polisvoorwaarden. Alleen door te vergelijken vind je gemakkelijk een goedkope brommerverzekering tegen de beste voorwaarden.

Gratis verhaalservice

Alpina werkt samen met 112schade.nl voor het verhalen van niet gedekte schade op de tegenpartij. Heeft iemand bij jou schade veroorzaakt maar heb je geen dekking op je eigen polis dan kan 112schade.nl je volledig kosteloos helpen bij het verhalen van jouw schade op de tegenpartij.

Veelgestelde vragen bij vergelijken brommerverzekering

Waar is de premie voor de brommerverzekering van afhankelijk?

Voordat je brommerverzekeringen kunt vergelijken is het handig om te weten waar de premie van afhankelijk is. Belangrijke afhankelijkheden zijn:
• Hoe wil jij je brommer verzekeren?
• Heb je al schadevrije jaren opgebouwd?
• Wat is de waarde van de brommer?
• Hoe oud ben jij en hoe oud zijn de andere bestuurders van de brommer?
• Wat is jouw postcode?

Hoe moet je brommer verzekerd worden?

De beste verzekering is natuurlijk de meest uitgebreide, maar kan het ook uit? Welke brommerverzekering het beste past bij jou en bij de brommer is afhankelijk van meerdere factoren. De leeftijd van de brommer en de dagwaarde spelen hierin een grote rol. De meest uitgebreide verzekering is de WA + diefstal, brand en aanrijding. Deze dekking wordt vaak gekozen voor nieuwe en jonge brommer van maximaal een paar jaren oud. Op den duur kan deze dekking niet meer uit, omdat de verschuldigde premie voor oudere voertuigen te hoog is in verhouding tot de dekking in de verzekering. De volgende verzekeringsvormen kun je vaak tussen kiezen:
• Wettelijke aansprakelijkheid (WA)
• WA + diefstal
• WA + diefstal en brand
• WA + diefstal, brand en aanrijding

Wat zijn opgebouwde schadevrije jaren?

Met de brommerverzekering kun je schadevrije jaren opbouwen. Deze geven recht op korting op de premie. Je bouwt één schadevrij jaar op door het verzekeren van een motorrijtuig op jouw naam en één jaar lang geen schades te claimen. De hoogte van de korting verschilt per verzekeraar, maar het voordeel kan hoog oplopen.

Wat is jouw brommer waard?

Bij het kiezen van een brommerverzekering speelt de dagwaarde ook een rol. De dagwaarde is namelijk het maximale bedrag dat de verzekeraar moet uitkeren bij schade. Voor de WA dekking speelt de dagwaarde geen rol. Deze verzekering dekt de schade van de tegenpartij bij een ongeval door jouw schuld.

Hoe oud is de jongste bestuurder van de brommer?

De verzekeraar baseert de hoogte van de premie mede op de leeftijd van de bestuurders van de brommer. Hierbij kan de leeftijd van de jongste bestuurder een verschil maken voor de hoogte van de premie. Ook als incidenteel een jongere van bijvoorbeeld 17 jaar op de brommer rijdt kan er een hogere premie gelden.

Wat is jouw postcode?

In steden heb je een grotere kans op schade in vergelijking met het platteland. De verzekeraar baseert de premie mede op jouw postcode. In een stad als Rotterdam betaal je een hogere premie dan een eigenaar met dezelfde brommer en dekking in een niet stedelijk gebied.
Door te vergelijken neem je bovenstaande factoren mee in de vergelijking. Op deze manier krijg je de beste brommerverzekering tegen de laagste premie.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op