Home Dekking Aanvullend Ongevallen-opzittendenverzekering

Ongevallen opzittendenverzekering

Een ongevallen-opzittendenverzekering is een aanvullende verzekering op uw brommerverzekering. Met een ongevallen-opzittendenverzekering keert uw verzekeraar een bedrag uit bij blijvende invaliditeit het overlijden van één of twee opzittenden ten gevolge van een ongeval. Een ongeval met een brommer blijft niet altijd bij materiële schade, maar kan ook letselschade veroorzaken. De letselschade kan beperkt blijven tot schaafwonden, maar met een beetje pech kun je er blijvend letsel aan over houden. Een ongeval kan je hele leven beïnvloeden doordat je blijvend invalide raakt. In het geval van overlijden keert de verzekeraar het bedrag uit aan de nabestaanden.

Bij een ongeval blijft het hopelijk alleen bij schade aan uw brommer. Helaas bent u op een brommer kwetsbaar en zijn er genoeg voorbeelden te noemen waarbij het jammer genoeg niet alleen bij schade bleef. De kans bestaat dat u of uw passagier gewond raakt en mogelijk blijvend invalide wordt of zelfs overlijdt. Daarom bestaat er een ongevallen-opzittendenverzekering, als aanvulling op uw brommerverzekering. Wij leggen u uit wat deze dekking inhoudt en waar u precies voor verzekerd bent.

ongevallen-opzittendenverzekering

Dekking ongevallen-opzittendenverzekering

Via Alpina kunt u de aanvullende dekking ongevallen-opzittenden afsluiten. Dit is een aanvulling op uw brommerverzekering. Deze aanvullende dekking geldt voor elke opzittende van de brommer, zowel de bestuurder als de persoon die achterop zit. Ongeacht de schuldvraag keert de ongevallen-inzittendenverzekering altijd uit bij blijvende invaliditeit en bij overlijden.

Bereken direct de premie voor een brommerverzekering!

Wat is er verzekerd?

Het verschilt per verzekeraar wat er wel en niet is meeverzekerd met een ongevallen-opzittendenverzekering. Over het algemeen bent u in de volgende situaties verzekerd:

 • Overlijden
  Overlijdt u of een passagier door een verkeersongeval? Dan keert de verzekeraar een vergoeding uit aan de nabestaanden.
 • Invaliditeit
  Raakt u of een passagier blijvend invalide door een verkeersongeval? Dan keert de verzekeraar een bedrag uit, afhankelijk van de mate van invaliditeit.
 • Ongeval in de directe nabijheid van uw brommer
  Ook als het ongeval plaatsvindt terwijl u niet op de brommer zit, maar wel in de nabijheid ervan bent, bent u verzekerd. Bijvoorbeeld op het moment dat u op- of afstapt, stopt om te tanken, een noodreparatie langs de weg moet doen of stopt om een andere weggebruiker te helpen.

Wat is er niet verzekerd?

Over het algemeen geldt een ongevallen-opzittendenverzekering niet bij schades door:

 • Rijden op een circuit
 • Verhuur van uw brommer
 • Opzet of roekeloosheid
 • Georganiseerd geweld
 • Atoomkernreacties, aardbevingen en vulkanische uitbarstingen

Ook zal uw verzekeraar niet uitkeren als de bestuurder tijdens het ongeval onder invloed was van drugs, medicijnen of te veel alcohol.

Hoe hoog is de uitkering?

De hoogte van de uitkering verschilt per verzekeraar. In het geval van overlijden bedraagt de uitkering vaak duizenden euro’s, en bij blijvende invaliditeit vaak enkele tienduizenden euro’s. Bij blijvende invaliditeit kijkt de verzekeraar vaak naar de mate van invaliditeit, om vervolgens daar de hoogte van de uitkering op te baseren. Het gaat hiermee om een tegemoetkoming in de kosten voor de gedupeerde of diens nabestaanden, omdat die vaak flink kunnen oplopen.  

Waar is de uitkering van afhankelijk?

Met een ongevallen-inzittendenverzekering keert de verzekeraar altijd uit, ongeacht de schuldvraag. De veroorzaker van de schade kan ook aangesproken worden voor de kosten door het ongeval. Dit zijn vaak langlopende processen die wel jaren in beslag kunnen nemen. De ongevallen opzittenden verzekering keert uit zodra duidelijk is dat er sprake is van blijvende invaliditeit. Bij overlijden wordt de uitkering daarentegen direct verricht.

Bereken de premie voor een brommerverzekering

Nu met Gratis verhaalservice
 • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op