Home op naam ouders

Kan ik een brommerverzekering afsluiten op naam van mijn ouders?

Diegene die de brommer op naam heeft zorgt voor de brommerverzekering. De eigenaar is verplicht om minimaal de WA brommerverzekering af te sluiten. Voor jonge mensen is de brommerverzekering duurder, dus lijkt het aantrekkelijk om te verzekeren op naam van de ouders. Helaas werken verzekeraars hier niet aan mee. De verzekeraar vraagt namelijk ook naar de regelmatige bestuurder van de brommer. Als dit een jongere is, rekent de verzekeraar nog steeds een hogere premie. Het onder valse voorwendselen aanvragen van een verzekering kan bij schade gevolgen hebben. 

Waarom betalen jongeren meer voor de brommerverzekering? 

Dit doen verzekeraars omdat jongeren naar verhouding vaker schades veroorzaken. Ze vormen dus een groter risico voor verzekeraars. Bij het verzekeren van motorrijtuigen is het gebruikelijk om de premie afhankelijk te maken van statistieken. Daar komt nog bij dat jongeren vaak geen schadevrije jaren op naam hebben. 

scooterverzekering op naam ouders

Kan de verzekeraar een uitkering weigeren bij schade door een jonge bestuurder? 

In principe zijn jonge bestuurders gewoon verzekerd, tenminste als ze bevoegd zijn om te rijden. Maar er zijn uitzonderingen. Als een jongere de regelmatige bestuurder van de brommer is, moet u de verzekeraar hiervan op de hoogte stellen. Bij het aanvragen van de brommerverzekering kan de verzekeraar vragen om de geboortedatum van de jonge bestuurder die gebruik gaat maken van de brommer. In het geval toch een nog jongere bestuurder schade veroorzaakt met de brommer, kan de verzekeraar een schadeclaim afwijzen. 

Mogen de ouders de brommerverzekering wel aanvragen? 

Ja, dat mag. Het is zelfs gebruikelijk zolang jongeren nog geen 18 jaar zijn. Zodra jongeren 18 jaar zijn, zijn ze zelf bevoegd om een brommerverzekering af te sluiten en aan te passen. 

 

Waarom moeten jongeren de brommerverzekering zelf op naam nemen? 

Voor jongeren is het belangrijk om schadevrije jaren op te bouwen. Daar kunnen ze veel baat bij hebben. Het is ook de meest logische keuze. Want als een jongere de regelmatige bestuurder is, wordt de premie toch al afgestemd op de leeftijd van de jongere bestuurder. 

Bereken online de premie voor een brommerverzekering

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op