Kan ik een brommerverzekering afsluiten op naam van mijn ouders?

Diegene die de brommer op naam heeft zorgt voor de brommerverzekering. De eigenaar is verplicht om minimaal de WA brommerverzekering af te sluiten. Voor jonge mensen is de brommerverzekering duurder, dus lijkt het aantrekkelijk om te verzekeren op naam van de ouders. Helaas werken verzekeraars hier niet aan mee. De verzekeraar vraagt namelijk ook naar de regelmatige bestuurder van de brommer. Als dit een jongere is, rekent de verzekeraar nog steeds een hogere premie. Het onder valse voorwendselen aanvragen van een verzekering kan bij schade gevolgen hebben. 

Waarom betalen jongeren meer voor de brommerverzekering? 

Dit doen verzekeraars omdat jongeren naar verhouding vaker schades veroorzaken. Ze vormen dus een groter risico voor verzekeraars. Bij het verzekeren van motorrijtuigen is het gebruikelijk om de premie afhankelijk te maken van statistieken. Daar komt nog bij dat jongeren vaak geen schadevrije jaren op naam hebben. 

Mogen de ouders de brommerverzekering wel aanvragen? 

Ja, dat mag. Het is zelfs gebruikelijk zolang jongeren nog geen 18 jaar zijn. Zodra jongeren 18 jaar zijn, zijn ze zelf bevoegd om een brommerverzekering af te sluiten en aan te passen. 

 

Waarom moeten jongeren de brommerverzekering zelf op naam nemen? 

Voor jongeren is het belangrijk om schadevrije jaren op te bouwen. Daar kunnen ze veel baat bij hebben. Het is ook de meest logische keuze. Want als een jongere de regelmatige bestuurder is, wordt de premie toch al afgestemd op de leeftijd van de jongere bestuurder. 

Bereken online de premie voor een brommerverzekering

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 06-04-2022

Vergelijken, verzekeren, ontzorgen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op