Home Vespa verzekeren

Vespa verzekeren

Iedereen kent de Vespa wel. Het is tegenwoordig een van de bekendste en populairste brommermerken. Vespa’s zijn herkenbaar aan hun strakke design, klassieke look en soms opvallende kleuren. Met een Vespa waant u zich op de weg zo in Italië. Bent u de trotse bezitter van een Vespa? Dan wilt u deze natuurlijk zo goed mogelijk verzekeren bij schade en diefstal. Lees hier alles over een brommerverzekering voor uw Vespa.

vespa verzekeren

Wanneer moet u verplicht uw Vespa verzekeren?

Het verzekeren van een Vespa is verplicht. Voor elk motorvoertuig moet u minimaal een WA-verzekering afsluiten. Hiermee bent u verzekerd bij schade aan anderen waarvoor u aansprakelijk kan worden gesteld. Schade aan uw eigen Vespa is hiermee niet verzekerd.

Brommerverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

Vespa verzekeren: dekking

Op het moment dat u uw Vespa gaat verzekeren moet u een keuze maken uit drie verschillende dekkingen: WA, WA+ of Allrisk. Bij het kiezen van de juiste dekking speelt ook de dagwaarde van uw Vespa een rol. Over het algemeen heeft een Vespa een hogere dagwaarde dan de gemiddelde scooter. Daarom wordt er voor nieuwe Vespa’s vaak standaard gekozen voor de meest uitgebreide dekking.

WA-dekking

WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Dit is de verplichte basisdekking van een brommerverzekering. Als u een aanrijding veroorzaakt, keert uw verzekeraar de schade uit aan de tegenpartij. Schade aan uw Vespa wordt met deze verzekering niet vergoedt, dit moet u zelf betalen. Veroorzaakt iemand anders schade aan uw Vespa? Dan kunt u de schade verhalen op de verzekeraar van de tegenpartij.

WA+ dekking

De WA+ dekking is een aanvulling op de basis WA-verzekering. Deze dekking wordt ook wel WA + Diefstal en Brand genoemd. Vooral diefstal kan een nuttige aanvulling zijn bij het verzekeren van uw Vespa. Vespa’s zijn namelijk ook erg populair bij dieven. Kijk wel even in de voorwaarden van uw verzekering of de verzekeraar nog voorwaarden stelt aan diefstal. In veel gevallen eisen ze bijvoorbeeld dat u wel een goed kwaliteit slot heeft. Zo vermindert u de kans op diefstal.

Allrisk dekking

U kunt ook de uitgebreidste dekking kiezen voor uw Vespa verzekering. Hiermee bent u niet alleen verzekerd voor onder andere brand en diefstal, maar ook voor schade aan uw eigen Vespa door eigen schuld. Met een allrisk dekking weet u zeker dat uw Vespa volledig verzekerd is.

Sluit direct online een verzekering af voor uw Vespa

Snel de weg op met uw Vespa? Sluit dan direct een verzekering af op Brommerverzekering.nl Bij ons kunt u 24 uur per dag en 7 dagen in de week online een verzekering afsluiten voor uw Vespa. Via onze handige online vergelijkingstool kunt u eerst verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken op prijs én inhoud. Als u de beste verzekering tegen de laagste prijs heeft gevonden kunt u deze direct afsluiten.

Bereken online de premie voor een brommerverzekering

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op