Bezorgbrommer verzekeren

Het verzekeren van een bezorgbrommer kan vrij moeilijk zijn. Dit komt door het risico dat een verzekeringsmaatschappij loopt. Met een bezorgbrommer worden veel kilometers gereden, vaak ook nog eens onder tijdsdruk. Hierdoor wordt er meestal sneller gereden en is er eerder kans op schade. Veel verzekeraars willen een bezorgbrommer daarom niet verzekeren. Via Diks.nl is het gelukkig wel mogelijk om een bezorgbrommer te verzekeren. Bij ons kunt u altijd een goedkope WA-verzekering voor uw bezorgbrommer afsluiten!

Waarom een bezorgbrommer verzekeren?

Voor alle motorvoertuigen bent u verplicht een WA-verzekering af te sluiten. Dit geldt dus ook voor (bezorg)brommers. Met een WA-verzekering bent u verzekerd voor schade die u anderen toebrengt. Rijdt u met uw bezorgbrommer per ongeluk tegen een geparkeerde auto? Uw WA-verzekering zorgt ervoor dat u hiervoor verzekerd bent. Daarom is het belangrijk om uw bezorgbrommer altijd te verzekeren. Voor een bezorgbrommer is het alleen mogelijk om een WA-verzekering af te sluiten. Voor een bezorgbrommer kunt u dus geen WA + Beperkt casco of WA + Volledig casco afsluiten.

Bezorgbrommer verzekeren: voor wie?

Een bezorgbrommerverzekering is voor iedereen die een brommer heeft voor het bezorgen van spullen. Bij het verzekeren van een bezorgbrommer moet u kiezen uit twee soorten gebruik: ‘bezorging van maaltijden’ en ‘ander gebruik’. Heeft u een bezorgbrommer voor het bezorgen van bijvoorbeeld pizza’s, sushi of ander soort eten? Dan kiest u natuurlijk voor ‘bezorging van maaltijden’. Bezorgt u met uw bezorgbrommer bijvoorbeeld pakketjes of bloemen? Dan kiest u voor ‘ander gebruik’. Beide varianten hebben een vaste premie en een eigen risico voor WA schade.

Ben ik ook verzekerd als ik privé rijd?

Gebruikt u uw bezorgbrommer ook wel eens privé? Dan ben u met uw zakelijke brommerverzekering gewoon verzekerd. Andersom geldt dat niet: als u bij het afsluiten van een brommerverzekering aangeeft dat u de brommer privé gebruikt, maar hem vervolgens zakelijk gebruikt en schade rijdt, bent u niet verzekerd. Het gaat hierbij om de hoogte van het risico: een brommer die u zakelijk gebruikt, brengt meer risico met zich mee. Daarom moet u zich daar apart voor verzekeren.

Sluit een bezorgbrommerverzekering af via Diks Verzekeringen!

Met onze online vergelijkingstool kunt u heel gemakkelijk de premie voor een bezorgbrommerverzekering berekenen.  De premie die u te zien krijgt is wel een indicatiepremie. De definitieve premie zal de verzekeringsmaatschappij pas afgeven nadat er een volledig offerte verzoek of aanvraag is ingediend. Houd er wel rekening mee dat de bezorgbrommerverzekering pas ingaat, nadat u de eerste premie heeft voldaan EN u het aanvraagformulier volledig ingevuld en ondertekend heeft teruggestuurd. Het daardoor enkele dagen duren voordat u dekking heeft. Heeft u nog vragen over het verzekeren van uw bezorgbrommer? Dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Bent u maaltijdbezorger? Kijk dan ook eens naar deze vijf Gouden Gedragsregels voor Maaltijdbezorgers.

Bereken de premie voor een brommerverzekering!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 06-04-2022

Vergelijken, verzekeren, ontzorgen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op