Home brommer verzekeren zonder rijbewijs

Brommer verzekeren zonder rijbewijs: is dit mogelijk?   

Vrijwel alle eigenaren van een brommer hebben ook een rijbewijs. Maar het hebben van een rijbewijs is geen vereiste voor het kopen en het op naam zetten van een brommer. Het verzekeren gaat wel lastiger worden, maar er zijn verzekeraars die mogelijkheden bieden. Voor het mogen rijden op een brommer moet u uiteraard wel een rijbewijs hebben, maar het verzekeren is iets anders dan het rijden met een brommer. 

Op het moment dat u een brommer op naam krijgt moet het voertuig ook verzekerd zijn tegen de wettelijke aansprakelijkheid. Bij bepaalde verzekeraars zult u tegen een muur lopen als u wilt verzekeren zonder dat u een rijbewijs heeft. Gelukkig zijn er verzekeraars waar u wel terecht kunt. 

Scooter verzekeren zonder rijbwijs

Hoe kunt u een brommer kopen zonder een rijbewijs? 

Bij het overschrijven van het kenteken op naam wordt vaak gebruik gemaakt van het rijbewijs, maar dat hoeft niet. Het gaat ook lukken met bijvoorbeeld uw ID-bewijs of het paspoort. Tegenwoordig kunt u een kenteken ook online op uw naam zetten door in te loggen met uw DigiD. Er wordt bij het overschrijven op naam niet gelet op het wel of niet hebben van het rijbewijs. Het verzekeren tegen de wettelijke aansprakelijkheid is een in de wet vastgelegde eis. Hiervoor kunt u gebruik maken van onze vergelijker. Bij de verzekeraars die in de vergelijking naar voren komen hoeft u als aanvrager geen rijbewijs te hebben. Uiteraard moet de regelmatige bestuurder wel bevoegd zijn om op een brommer te rijden. 

Brommerverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Ga zonder een rijbewijs niet op de brommer rijden 

Het bezitten van een brommer nodigt uit om ook te rijden, maar doe dat echt niet zonder een rijbewijs. U loopt kans op een boete, maar de echte problemen ontstaan pas als u een ongeluk veroorzaakt met de brommer. De brommer is wel verzekerd, maar in de polisvoorwaarden staat dat u geen dekking heeft als u zonder een rijbewijs op de brommer rijdt. Bij schade aan anderen gaat de verzekeraar van de brommer die tegenpartij wel schadeloosstellen, maar de schade gaat de verzekeraar vervolgens verhalen op u. Een vordering van honderdduizenden euro’s kan u levenslang blijven achtervolgen. 

Leen de brommer niet zomaar uit 

De eigenaar is verantwoordelijk voor de brommer, ook als deze wordt uitgeleend. Schade veroorzaakt door iemand die de brommer leent, gaat ten laste van uw brommerverzekering. U verliest dus eventueel schadevrije jaren en betaalt ook de boetes voor de verkeersovertredingen. Wees dus zeer kritisch bij het uitlenen van uw brommer. 

Bereken online de premie voor een brommerverzekering

Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
Nu met Gratis verhaalservice

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op