Schakelbrommer verzekeren

Schakelbrommers bestaan al een stuk langer dan scooters. Ze zijn ooit ontstaan als simpele fiets met daaraan een motor bevestigd. Tegenwoordig hebben de meeste brommers geen handmatige versnelling meer. Toch zijn er nog steeds schakelbrommers te koop. Met een schakelbrommer heeft u wat meer controle doordat u zelf schakelt. Als u een schakelbrommer heeft, bent u misschien op zoek naar een passende verzekering. Bij Alpina kunt u ook uw schakelbrommer verzekeren! Wij vertellen u hier alles over het verzekeren van een schakelbrommer.

Brommerverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

schakelbrommer verzekeren

Wanneer moet u verplicht uw schakelbrommer verzekeren?

U bent altijd verplicht om uw schakelbrommer te verzekeren. Dit geldt voor elk motorvoertuig. Zodra het kenteken van de schakelbrommer op uw naam staat, moet u minimaal een WA-brommerverzekering afsluiten. Hiermee bent u verzekerd bij schade die u bij iemand anders veroorzaakt.

Brommerverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

Schakelbrommer verzekeren: dekking

Bij het afsluiten van een verzekering voor uw schakelbrommer heeft u de keuze uit drie verschillende dekkingen: WA, WA+ en Allrisk. Een WA-brommerverzekering is verplicht, maar u kunt er ook voor kiezen om een uitgebreidere dekking te kiezen. Welke dekking u het beste kunt kiezen hangt af van uw persoonlijke situatie en van uw brommer.

WA-dekking

WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Door een WA-verzekering af te sluiten zorgt u ervoor dat u verzekerd ben bij schade die u een ander toebrengt. Een WA-verzekering sluit u natuurlijk af omdat het verplicht is, maar ook om uzelf te beschermen. Als u met uw brommer niet al te hard een andere bestuurder raakt, komt u er misschien met alleen blikschade van af. Maar als u met flinke snelheid een andere brommer of voetganger raakt, veroorzaakt u misschien ook letselschade. De gevolgen van letselschade zijn groot en bovendien kan dat flink in de kosten lopen. Met een WA-verzekering bent u hiertegen verzekerd.

WA+ dekking

Een aanvulling op de verplichte WA-verzekering is de WA+ verzekering. Deze wordt ook wel WA + Diefstal en Brand genoemd. Aan de benaming kunt u al zien waarvoor u dan nog meer verzekerd bent. Vooral diefstal is vaak een prettige toevoeging. Brommers zijn namelijk populair bij dieven. Controleer wel even in de polisvoorwaarden of uw verzekeraar nog voorwaarden stelt aan deze dekking. Een voorwaarde is meestal dat u een slot van goede kwaliteit op u schakelbrommer moet hebben.

Allrisk dekking

U kunt uw schakelbrommer ook verzekeren met de meest uitgebreide dekking: de allrisk brommerverzekering. Hiermee bent u verzekerd voor alle eerdergenoemde schades, maar ook voor schade aan uw eigen brommer, ook als de schade uw eigen schuld is. Een allrisk dekking is vooral populair bij hele nieuwe of dure brommers.

Sluit direct online een verzekering af voor uw schakelbrommer

Direct online een brommerverzekering afsluiten voor uw schakelbrommer? Dan bent u bij ons aan het goede adres. Aan de hand van uw kenteken kunnen we achterhalen wat voor type brommer u heeft. Daar wordt vervolgens de verzekering en de premie op gebaseerd. In onze online vergelijkingstool kunt u verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Zo weet u zeker dat de beste verzekering afsluit voor uw schakelbrommer.

Bereken online de premie voor een brommerverzekering

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op