Elektrische brommer verzekeren

Een elektrische brommer heeft alle gemakken van een brommer én is een milieubewuste keuze. Steeds meer mensen kiezen een elektrische brommer vanwege de voordelen. Hij maakt geen geluid, stinkt niet en is ook vaak goedkoper in gebruik dan een brommer op benzine. Wel bent u net als bij een benzinebrommer verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Met onze brommerverzekering kunt u ook uw elektrische brommer verzekeren.

Brommerverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

elektrische brommer verzekeren

Wanneer moet u verplicht uw elektrische brommer verzekeren?

U bent altijd verplicht om uw elektrische brommer te verzekeren. Dit moet zodra het kenteken op uw naam staat. Voor elke brommer moet u minimaal een WA-verzekering afsluiten. Hiermee bent u verzekerd bij schade aan anderen waarvoor u aansprakelijk kan worden gesteld. Schade aan uw eigen elektrische brommer is hiermee niet verzekerd.

Brommerverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

 

Elektrische brommer verzekeren: dekking

U kunt kiezen uit drie verschillende dekkingen voor uw brommerverzekering. Naast de verplichte WA-verzekering zijn er ook de WA+ en de allrisk verzekering. Welke verzekering u het beste kunt kiezen hangt af van uw persoonlijke situatie. Elektrische brommers zijn een stuk duurder dan benzinebrommers. Daarom kunt u een uitgebreide allrisk verzekering overwegen.

WA-dekking

De WA-dekking vormt de basis van een brommerverzekering, WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Met een WA-brommerverzekering bent u verzekerd bij schade die u een ander toebrengt. Als een andere bestuurde schade bij u veroorzaakt kunt u dit verhalen op de WA-verzekering van de tegenpartij.

WA+ dekking

U kunt ook kiezen voor een WA+ dekking. Deze dekking wordt ook wel WA + Diefstal en Brand genoemd. Elektrische brommers zijn vrij nieuw en zien er daarom modern uit. Hierdoor zijn ze aantrekkelijk voor dieven. Daarom kunt u overwegen om diefstal ook mee te verzekeren.

Allrisk dekking

Tot slot is er de meest uitgebreide dekking: de allrisk verzekering. Met een allrisk verzekering bent u niet alleen verzekerd voor schade door brand en diefstal, maar ook voor schade aan uw eigen brommer door eigen schuld. Zo weet u zeker dat uw elektrische brommer goed verzekerd is.

Sluit direct online een verzekering af voor uw elektrische brommer

Welke dekking u ook kiest, u wilt uw elektrische brommer natuurlijk zo goed mogelijk verzekeren. Vergelijk daarom altijd verschillende verzekeraars met elkaar om zo de beste brommerverzekering te vinden. Bij Alpina vindt u de beste dekking tegen de laagste prijs. Zodra u een brommerverzekering heeft uitgezocht, kunt u deze direct online afsluiten. Zo kunt u snel de weg op met uw elektrische brommer.

Bereken online de premie voor een brommerverzekering

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op