Brommer schorsen voor altijd: kan dat?

Als u uw brommer een tijdje niet gaat gebruiken, raden we altijd aan om de brommer te schorsen. Zo bespaart u op de kosten van onder andere de brommerverzekering. U kunt een voertuig voor 1, 2 of 3 jaar schorsen. Maar wat nou als u de brommer niet meer gaat gebruiken, maar hem nog wel graag wil houden? Kunt u een brommer voor altijd schorsen? U leest het hier.

Brommerverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

Brommer schorsen voor altijd niet mogelijk

Het is helaas niet mogelijk om een brommer voor altijd te schorsen. Als de schorsingsperiode is afgelopen kunt u er wel voor kiezen om de schorsing te verlengen. Als u het kenteken niet meer op uw naam wilt hebben zijn er twee opties: de brommer slopen of verkopen. In beide gevallen houdt u de brommer dus niet zelf. Als u de brommer zelf wilt houden, maar er niet op wilt rijden, zult u de schorsing moeten blijven verlengen. U kunt de brommer voor 3 jaar schorsen en aan het einde van drie 3 jaar kunt u de schorsingsperiode weer verlengen. Zo hoeft u niet meer te voldoen aan de voertuigverplichtingen.

Brommer registratie beëindigen

In een aantal gevallen kunt u de registratie van het kenteken beëindigen. Dat kan in de volgende situaties:

  • Als u uw brommer gaat gebruiken in het onderwijs, bijvoorbeeld bij een school, rijschool of brandweer
  • Als u uw brommer gaat gebruiken voor de cross
  • Als u uw brommer alleen nog bedrijfsmatig gaat gebruiken voor het uitvoeren van bedrijfswerkzaamheden. Dit mag alleen op uw eigen bedrijfsterrein
  • Als u uw brommer gaat gebruiken als museumvoertuig

In deze gevallen wordt uw registratie in het RDW-kentekenregister stopgezet en wordt de tenaamstelling vervallen verklaard. Ook als u uw brommer laat slopen kunt u de registratie beëindigen. Dit kan zodra de brommer daadwerkelijk is gesloopt.

Bereken online de premie voor een brommerverzekering

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 06-04-2022

Vergelijken, verzekeren, ontzorgen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op