Brommer schorsen voor altijd: kan dat?

Als u uw brommer een tijdje niet gaat gebruiken, raden we altijd aan om de brommer te schorsen. Zo bespaart u op de kosten van onder andere de brommerverzekering. U kunt een voertuig voor 1, 2 of 3 jaar schorsen. Maar wat nou als u de brommer niet meer gaat gebruiken, maar hem nog wel graag wil houden? Kunt u een brommer voor altijd schorsen? U leest het hier.

Brommerverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

brommer schorsen voor altijd

Wat houdt brommer schorsen precies in?

Een brommer schorsen betekent dat u het kenteken van het voertuig schorst. Zodra de brommer geschorst is, heeft u geen APK-plicht meer, hoeft u geen wegenbelasting te betalen en hoeft u niet meer te voldoen aan de WA-verzekeringsplicht. Mensen schorsen hun brommer als ze van plan zijn hem een tijd niet te gebruiken, bijvoorbeeld omdat ze er in de winter niet op rijden of omdat ze voor langere tijd in het buitenland zijn. U kunt zelf kiezen hoelang u uw brommer wilt schorsen, dit kan voor 1,2 of 3 jaar. Zodra u de schorsing aanvraagt, gaat deze direct in. U kunt uw brommer dus niet nu schorsen en de schorsing pas over een paar maanden in laten gaan. Als de schorsingsperiode afloopt, moet u direct weer voldoen aan de verplichtingen van een kentekenhouder.

Brommerverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

Brommer schorsen voor altijd niet mogelijk

Het is helaas niet mogelijk om een brommer voor altijd te schorsen. Als de schorsingsperiode is afgelopen kunt u er wel voor kiezen om de schorsing te verlengen. Als u het kenteken niet meer op uw naam wilt hebben zijn er twee opties: de brommer slopen of verkopen. In beide gevallen houdt u de brommer dus niet zelf. Als u de brommer zelf wilt houden, maar er niet op wilt rijden, zult u de schorsing moeten blijven verlengen. U kunt de brommer voor 3 jaar schorsen en aan het einde van drie 3 jaar kunt u de schorsingsperiode weer verlengen. Zo hoeft u niet meer te voldoen aan de voertuigverplichtingen.

Brommer registratie beëindigen

In een aantal gevallen kunt u de registratie van het kenteken beëindigen. Dat kan in de volgende situaties:

  • Als u uw brommer gaat gebruiken in het onderwijs, bijvoorbeeld bij een school, rijschool of brandweer
  • Als u uw brommer gaat gebruiken voor de cross
  • Als u uw brommer alleen nog bedrijfsmatig gaat gebruiken voor het uitvoeren van bedrijfswerkzaamheden. Dit mag alleen op uw eigen bedrijfsterrein
  • Als u uw brommer gaat gebruiken als museumvoertuig

In deze gevallen wordt uw registratie in het RDW-kentekenregister stopgezet en wordt de tenaamstelling vervallen verklaard. Ook als u uw brommer laat slopen kunt u de registratie beëindigen. Dit kan zodra de brommer daadwerkelijk is gesloopt.

Bereken online de premie voor een brommerverzekering

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op