Home Scooter of brommer: wat is het verschil?

Scooter of brommer: wat is het verschil?

Bent u op zoek naar een brommer of scooter, of heeft u er net een gekocht? Tijdens het zoeken naar de juiste verzekering komt u waarschijnlijk veel verschillende termen tegen. Scooter. Brommer. Bromfiets. Bromscooter. Verwarrend! Wij leggen u hier graag het verschil uit.

scooter of brommer

Wat is een scooter?

Een scooter is een gemotoriseerde tweewieler met twee kleine, brede wielen. Scooter is een verzamelnaam voor alle tweewielers die aan deze omschrijving voldoen. Een bromfiets of brommer is dus hetzelfde als een scooter. Daarom wordt een bromfiets ook wel eens een bromscooter genoemd. Een snorfiets, motor of motorfiets vallen ook onder de categorie scooters.

Brommerverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

Wat is een brommer?

Een brommer wordt ook vaak een bromfiets genoemd. Een brommer heeft een maximale snelheid van 45 kilometer per uur. Het komt regelmatig voor dat een brommer wordt opgevoerd, zodat hij harder kan dan 45 km/u. Hoewel het wel kan, mag het niet. Er zit niet voor niets een snelheidslimiet op. Een bromfiets heeft of een verbrandingsmotor van maximaal 50cc of een elektromotor met een maximumvermogen van 4kW.

U moet minimaal 16 jaar oud zijn voor het rijden op een brommer, Bovendien heeft u een brommerrijbewijs (AM) nodig. Heeft u al een autorijbewijs? Dan mag u daarmee ook op een brommer rijden. Het dragen van een helm op een brommer is verplicht. Een brommer is altijd voorzien van een gele kentekenplaat.

Wat is het verschil tussen een scooter en een brommer?

Er is geen verschil tussen een brommer en een scooter, want scooter is een verzamelnaam voor alle gemotoriseerde tweewielers. Een brommer is dus in feite hetzelfde als een scooter. In de volksmond wordt echter vaker de term ‘scooter’ gebruikt. Een mooi voorbeeld hiervan is een Vespa. Een Vespa is eigenlijk gewoon een bromfiets met een lage instap. Toch wordt een Vespa door veel mensen meestal omschreven als een scooter.

Sluit meteen een brommerverzekering af!

Heeft u een brommer? Dan moet u er waarschijnlijk niet aan denken dat deze beschadigd raakt of wordt gestolen. Door een goede brommerverzekering af te sluiten bent u verzekerd bij schade, ongeluk en diefstal. Op Brommerverzekering.nl kunt u verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken. Zo krijgt u de beste dekking tegen de laagste premie. U heeft de keuze uit verschillende dekkingen. Zo kunt u uw brommerverzekering helemaal aanpassen naar uw persoonlijke wensen.

Heeft u nog vragen over uw brommerverzekering of wilt u graag even overleggen met onze verzekeringsspecialisten? Zij helpen u graag! U kunt altijd contact met ons opnemen. U kunt u een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger. Op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 kunt u ons ook telefonisch bereiken op 088 – 6883700.

Bereken online de premie voor een brommerverzekering

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op