Zijn er brommers die gereden mogen worden zonder rijbewijs?

Brommer rijden zonder rijbewijs

U hoeft niet per se een rijbewijs te hebben om een brommer te kopen, maar wel om er eentje te rijden. Voor het besturen van elk motorvoertuig in Nederland heeft u een rijbewijs nodig. Rijdt u toch zonder rijbewijs op uw brommer? Dan riskeert u een fikse boete. Bovendien zijn bij schade alle kosten voor eigen rekening en loopt u kans dat de verzekeraar uw brommerverzekering beëindigt. U leest er hier alles over.

Brommerverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

Rijbewijs en verzekering verplicht!

Het hebben van zowel een rijbewijs als een brommerverzekering is verplicht. In Nederland is het namelijk wettelijk verplicht om voor een motorvoertuig minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Hiermee bent u verzekerd voor schade die u met uw brommer bij een ander veroorzaakt. Als u op uw brommer rijdt zonder verzekering heeft dit ook financiële gevolgen. De boete voor het rijden zonder verzekering is €420,-.

Ook zonder rijbewijs kunt u een brommerverzekering afsluiten. Niet alle verzekeringsmaatschappijen accepteren iemand zonder rijbewijs, maar wel een aantal. Met onze online vergelijkingstool kunt u snel achterhalen bij welke verzekeringsmaatschappij u alsnog een brommerverzekering kunt afsluiten. Let op: zonder rijbewijs mag u dus NIET op de brommer rijden, ook als u wel een brommerverzekering heeft.

Verzekering direct uw brommer via Diks Verzekeringen!

Als u op zoek gaat naar een passende brommerverzekering komt u waarschijnlijk veel aanbieders tegen. Zonder rijbewijs zijn er echter maar een aantal die u een verzekering kunnen aanbieden. Geen enkele verzekeraar biedt dekking als u zonder rijbewijs op een brommer rijdt, maar bij sommige kunt u wel gewoon een brommerverzekering afsluiten. U kunt deze verzekeraars vinden via onze online vergelijkingstool. Zo kunt u onderling alle aanbieders met elkaar vergelijken.

Heeft u nog vragen over het afsluiten van een brommerverzekering? Neem dan vooral contact met ons op. Dit kan telefonisch via 088 – 6883700 of online via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bereken online de premie voor een brommerverzekering

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 06-04-2022

Vergelijken, verzekeren, ontzorgen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op