Oldtimer brommer verzekeren

Als u een mooie oldtimer brommer heeft, moet u er natuurlijk niet aan denken dat deze beschadigd raakt of gestolen wordt. Om beschermd te zijn als dit toch onverwachts gebeurd, kunt u een brommerverzekering afsluiten. Op Brommerverzekering.nl kunt u gemakkelijk verschillende aanbieders met elkaar vergelijken en zo de beste brommerverzekering uitkiezen. Lees hier alles over het verzekeren van een oldtimer brommer.

Brommerverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

oldtimer brommer

Wanneer moet u verplicht uw oldtimer verzekeren?

Als kentekenhouder bent u verplicht om alle motorvoertuigen die op uw naam staan te verzekeren. Hetzelfde geldt dus voor een oldtimer brommer. De minimale dekking die u moet afsluiten is de WA-dekking. Hiermee bent u verzekerd voor schade die u bij een ander veroorzaakt, maar wordt schade aan uw eigen oldtimer niet verzekerd. Bedenk daarom goed in welke situaties u graag verzekerd wilt zijn.

Brommerverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

Oldtimer brommer verzekeren: dekking

Voor veel eigenaren is een oldtimer brommer een kostbaar bezit. Misschien wordt er niet zoveel op gereden, maar vaak wel veel aan geklutst, gepoetst en gewoon bewonderd. Daarom is het fijn om een goede dekking te hebben voor uw brommerverzekering. U kunt kiezen uit drie verschillende dekkingen, namelijk WA, WA+ en Allrisk. Wij leggen u graag het verschil uit tussen deze drie dekkingen.

WA-dekking

Zoals gezegd is de WA-dekking de minimale basisdekking voor een brommerverzekering. In Nederland bent u verplicht om voor elk motorvoertuig minimaal een WA-verzekering af te sluiten. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Een WA-verzekering vergoedt dus alle schades bij iemand anders waar u aansprakelijk voor bent.

WA+ dekking

Als u iets uitgebreider verzekerd wilt zijn, kunt u ook kiezen voor de WA+ dekking. Deze dekking wordt ook wel WA + Diefstal en Brand genoemd. Hiermee bent u dus ook verzekerd voor diefstal van uw oldtimer brommer en schade door brand. Een oldtimer brommer heeft een bijzondere uitstraling en valt daarom ook op bij dieven. Bovendien kan een oldtimer brommer flink wat geld opleveren. Daarom kan het verstandig zijn om diefstal mee te verzekeren bij uw brommerverzekering. Vaak eisen verzekeraars wel dat u in ieder geval een goed slot gebruikt dat voldoet aan de kwaliteitseisen. Dit kunt u terugvinden in de polisvoorwaarden van de verzekering.

Allrisk dekking

Wilt u volledig verzekerd zijn? Dan is de allrisk brommerverzekering het antwoord. Hiermee bent u namelijk ook nog eens verzekerd voor schade door eigen schuld aan uw oldtimer brommer. Bijvoorbeeld als u een andere bestuurder van rechts over het hoofd ziet. Of als u per ongeluk tegen een paaltje aanrijdt.

Sluit direct online een verzekering af voor uw oldtimer!

Of u nou de weg op gaat of niet: u moet een brommerverzekering afsluiten voor uw oldtimer brommer. U heeft natuurlijk geen zin om alle websites van verzekeraars af te gaan om de beste brommerverzekering te vinden. Daarom hebben wij het online afsluiten van een brommerverzekering heel gemakkelijk gemaakt.

Bereken online de premie voor een brommerverzekering

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op