Home diefstal meeverzekeren

Welke dekking moet ik afsluiten bij een brommerverzekering om diefstal mee te verzekeren?

U kunt diefstal meeverzekeren in de brommerverzekering.  Daar hoeft u niet de meest uitgebreide brommerverzekering voor te kiezen. De twee beperktere verzekeringsvormen bieden ook al dekking tegen diefstal. Brommers nemen een groot diefstalrisico met zich mee. Met goede sloten kunt u de kans op diefstal verkleinen, maar het risico uitsluiten kan niet. Ook met de beste sloten is uw brommer nog steeds te stelen. Een goede beveiliging zorgt er alleen maar voor dat het lastiger wordt. Dus is het verzekeren van het risico zeker aan te raden. 

Kies voor minimaal de WA + diefstal dekking 

Vooral brommers met een hoge waarde worden gestolen, maar ook brommers met kostbare accessoires zijn populair onder het dievengilde. Maar u heeft ook nog zogenaamde gelegenheidsdieven. Die zoeken niet specifiek naar een waardevolle brommer, maar letten vooral op de kans en de gelegenheid. De brommer staat bijvoorbeeld op een plek waar ze rustig de sloten kunnen vernielen en daarna de brommer meenemen. Verzeker dus bij voorkeur de brommer tegen diefstal. 

Let goed op de eisen van de verzekeraar 

Als u tegen diefstal van de brommer verzekerd bent, krijgt u de uitkering alleen maar na het voldoen aan de minimale eisen van beveiliging. Een eerste vereiste is het aangifte doen bij de politie. Daarnaast kan de verzekeraar verzoeken om bewijzen waaruit blijkt dat u de juiste sloten heeft gebruikt. Ze kunnen bijvoorbeeld de sleuteltjes van het slot opvragen. Bij dure brommers kan de verzekeraar als voorwaarde stellen dat de brommer tijdens de nachtelijke uren in een afgesloten ruimte staat. Let goed op wat de voorwaarden zijn. Bij het niet voldoen aan de eisen keert de verzekeraar bij diefstal niet uit. 

Welke dekkingen kunt u tussen kiezen? 

De goedkoopste brommerverzekering is de WA verzekering. Deze vergoedt alleen de met de brommer aangerichte schade aan anderen. Dit is de enige vorm waarbij u geen dekking heeft tegen diefstal. De andere dekkingen zijn de volgende: 

  • WA + diefstal 
  • WA + diefstal en brand 
  • WA + diefstal, brand en aanrijding.

Bereken online de premie voor een brommerverzekering

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op