Home Overschrijven Zonder rijbewijs

Kan ik een brommer overschrijven zonder rijbewijs?

Heeft u een brommer gekocht? Dan moet u ervoor zorgen dat het kenteken op uw naam komt te staan. Dit noemen we overschrijven. Het overschrijven van een brommer kunt u ook doen als u nog geen rijbewijs heeft. Wel heeft u altijd een geldig legitimatiebewijs nodig. Wij vertellen u alles over het overschrijven van een brommer zonder rijbewijs.

Brommerverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

brommer overschrijven zonder rijbewijs

Waarom een brommer overschrijven zonder rijbewijs?

U heeft geen rijbewijs nodig om een brommer te kunnen kopen. Misschien ben u wel van plan om binnenkort uw rijbewijs te halen, maar heeft u nu al een mooie brommer op het oog. Als de verkoper een goede deal aanbiedt, is dit natuurlijk lastig te weerstaan. Daarom koopt u misschien al een brommer, terwijl u nog geen rijbewijs heeft. De brommer moet wel op uw naam gezet worden. Zodra het kenteken op uw naam staat, bent u verplicht om een brommerverzekering af te sluiten. U moet minimaal een WA-verzekering afsluiten voor uw brommer.

Brommerverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

Hoe kan ik een brommer overschrijven zonder rijbewijs?

Het overschrijven van een brommer gaat zowel zonder als met rijbewijs hetzelfde. U kunt hiervoor het volgende stappenplan volgen:

  1. Vraag de verkoper van de brommer om de volgende documenten: het originele tenaamstellingsbewijs en overschrijvingsbewijs ofhet ketenenbewijs op creditcardformaat (ook wel kentekencard genoemd)
  2. Neem deze documenten, samen met een geldig legitimatiebewijs, mee naar een kentekenloket, PostNL-locatie, RDW-keuringsstation of RDW-balie
  3. Betaal de kosten van €10,40 aan de balie
  4. De medewerker zet de brommer vervolgens op uw naam. U krijgt dan een tenaamstellingsverslag. Dit is een schriftelijk bewijs van de transactie dat u goed moet bewaren
  5. U krijgt ook het vrijwaringsbewijs van de medewerker. Deze geeft u aan de verkoper van de brommer
  6. Vanaf het moment dat het kenteken op uw naam staat, bent u ook aansprakelijk voor de verplichtingen van een kentekenhouder.
  7. De RDW stuurt u dezelfde werkdag (als het kenteken vóór 16.00 is overgeschreven) of de volgende werkdag de nieuwe kentekencard.

Ook zonder rijbewijs gaat het overschrijven van een brommer heel gemakkelijk. Heeft u nog vragen? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag! U kunt onze verzekeringsspecialisten maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereiken op 088 – 6883700. U kunt ons ook een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Facebook Messenger.

Bereken online de premie voor een brommerverzekering

Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
Nu met Gratis verhaalservice

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op