Home Overschrijven Waar kan ik een brommer overschrijven?

Waar kan ik een brommer overschrijven?

Als u een brommer koopt of verkoopt, moet het kenteken op naam van de nieuwe eigenaar worden overgeschreven. U kunt een brommer kenteken op twee manieren overschrijven: online of via een kentekenloket. Zodra u de brommer heeft overgeschreven moet u niet vergeten om een brommerverzekering af te sluiten.

Brommerverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

waar overschrijven brommer

Waarom een brommer overschrijven?

Als een voertuig van eigenaar wisselt, moet het kenteken overgeschreven worden op de naam van de nieuwe eigenaar. Zolang het kenteken op de naam van de oude eigenaar geregistreerd staat, moet diegene voldoen aan alle voertuigverplichtingen. Als het kenteken niet op uw naam staat, is de brommer officieel dus nog niet van u. Door het kenteken over te schrijven wordt u officieel de eigenaar en bent u ook verantwoordelijk voor de brommer. U moet de motorrijtuigenbelasting betalen, zorgen dat het voertuig APK gekeurd is en dat er een brommerverzekering is afgesloten. Zodra het kenteken is overgeschreven is de oude eigenaar hier officieel van gevrijwaard.

Brommerverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

Brommer online overschrijven

U kunt uw brommer online overschrijven op de website van de RDW. Hiervoor heeft u wel de DigiD app nodig. Als u de brommer online overschrijft, moet de RDW natuurlijk wel zeker weten dat u degene bent die de brommer overschrijft. Daarom moet u een DigiD app met ID-check hebben. Lees hier meer over het online overschrijven van een brommer.

Het voordeel van het online overschrijven is dat u het op elk moment kunt doen. Zodra u alle gegevens heeft ingevuld en de kosten voor de tenaamstelling heeft betaald, wordt uw aanvraag in behandeling genomen. Zodra de aanvraag is afgerond krijgt u een e-mail dat de brommer is overgeschreven. Ook het vrijwaringsbewijs, het tenaamstellingsverslag en het eerste deel van de tenaamstellingscode. Het vrijwaringsbewijs geeft u vervolgens aan de verkoper van de brommer. De kentekencard en het tweede deel van de tenaamstellingscode krijgt u via de post.

Brommer overschrijven bij het kentekenloket

U kunt uw brommer ook offline overschrijven. Hiervoor kunt u op verschillende plekken terecht, bijvoorbeeld bij een kentekenloket, een PostNL-locatie, een RDW-keuringsstation of een RDW-balie. Als u een brommer op uw naam wilt overschrijven moet u minimaal 16 jaar zijn. Daarnaast moet u in Nederland wonen en ingeschreven staat bij een gemeente. Als de een brommer gaat overschrijven bij het kentekenloket moet u OF het overschrijvingsbewijs en het originele tenaamstellingsbewijs OF de kentekencard meenemen. Vergeet ook niet om een geldig legitimatiebewijs mee te nemen. Een geldig legitimatiebewijs is bijvoorbeeld een rijbewijs, Nederlands paspoort of een identiteitskaart.

Bereken online de premie voor een brommerverzekering

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op