Home Overschrijven

Hoe werkt het overschrijven van een brommer?

Als u een brommer heeft gekocht moet u het kenteken op uw naam laten zetten. Dit noemen we overschrijven. Het overschrijven van een brommer is heel gemakkelijk, maar er zijn wel een aantal zaken waar u op moet letten. Zo moet u niet vergeten om een brommerverzekering af te sluiten, zodra het kenteken op uw naam staat. Om het overschrijven van een brommer zo makkelijk mogelijk te maken, hebben wij een stappenplan voor u opgesteld.

Brommerverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

brommer overschrijven

Waar kan ik een brommer overschrijven?

U kunt een brommer op verschillende plekken over laten schrijven, bijvoorbeeld bij een kentekenloket, een PostNL-locatie, een RDW-keuringsstation of een RDW-balie. Het kenteken wordt dan op naam van de nieuwe eigenaar gezet. U kunt er ook voor kiezen om de brommer online over te laten schrijven. Dit kan met de DigiD app. Hier leest u meer over het online overschrijven van een brommer.

Bij het overschrijven van de brommer krijgt u een vrijwaringsbewijs. Dit vrijwaringsbewijs is voor de verkoper. Met een vrijwaringsbewijs kan de verkoper aantonen dat het kenteken van de verkochte brommer niet meer op zijn of haar naam staat. De verkoper is dan ook niet meer aansprakelijk voor de verplichtingen die een kentekenhouder heeft.

Brommerverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

Wat heb ik nodig voor het overschrijven van een brommer?

Als u een brommer op uw naam wilt overschrijven moet u minimaal 16 jaar zijn. Ook moet u in Nederland wonen en ingeschreven staan bij een gemeente. Voor het overschrijven heeft u of het originele tenaamstellingsbewijs en overschrijvingsbewijs of het ketenenbewijs op creditcardformaat (ook wel kentekencard genoemd) nodig. Als u een brommer gaat overschrijven moet u niet vergeten om een geldig legitimatiebewijs mee te nemen. Een geldig legitimatiebewijs is een Nederlands paspoort, een rijbewijs of een identiteitskaart.

 

Wat zijn de kosten?

In 2024 zijn de kosten voor het overschrijven van het kentenen €12,50. De kosten betaalt u ter plekke bij het overschrijven van de brommer.

Stappenplan voor het overschrijven van een brommer

Bij het overschrijven van een brommer kunt u de volgende stappen volgen:

  1. Vraag de verkoper van de brommer om de benodigde documenten
  2. Neem deze documenten, samen met een geldig legitimatiebewijs, mee naar de locatie
  3. Betaal de kosten van €12,50 voor het overschrijven
  4. Vervolgens zet de medewerker het voertuig op uw naam. U ontvangt dan een tenaamstellingsverslag. Dit is een schriftelijk bewijs van de transactie.
  5. U ontvangt ook het vrijwaringsbewijs. Het vrijwaringsbewijs geeft u aan de verkoper.
  6. Vanaf dat moment bent u aansprakelijk voor de verplichtingen van een kentekenhouder. U moet bijvoorbeeld een brommerverzekering afsluiten. U bent wettelijk verplicht om minimaal een WA-verzekering voor uw brommer af te sluiten.
  7. Van de RDW krijgt u dezelfde werkdag (als het kenteken vóór 16.00 is overgeschreven) of de volgende werkdag de nieuwe kentekencard.

Heeft u nog vragen over het overschrijven van een brommer? Of wilt u meer informatie over het afsluiten van een brommerverzekering? Neem dan vooral contact met ons op! U kunt ons van maandag t/m vrijdag tussen 08.00 en 18.00 bereiken op 088 – 6883700. U kunt ons natuurlijk ook altijd een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bereken online de premie voor een brommerverzekering

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op