Home Opgevoerde brommer

Is een opgevoerde brommer wel verzekerd?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: nee, een opgevoerde brommer is niet verzekerd. Een brommer heeft een maximale snelheid van 45 kilometer per uur. Als je een beetje handig bent is het opvoeren van een brommer niet al te lastig, en daarom wordt het ook steeds vaker gedaan. Veel mensen beseffen echter niet dat een opgevoerde brommer niet verzekerd is op een brommerverzekering. Dat betekent dat als u schade rijdt of in een ongeval terechtkomt, de verzekeraar niets uitkeert. U draait in dat geval dus zelf voor de kosten op. Bovendien is de kans groot dat u dan een boete krijgt van Justitie.

Brommerverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

opgevoerde brommer

Keert de verzekeraar helemaal niets uit?

U bent wettelijk verplicht om minimaal een WA-verzekering voor uw brommer af te sluiten. Hiermee bent u verzekerd voor schade die u een ander toebrengt. De verzekeraar gaat uit van de maximale snelheid die wettelijk geldt voor het voertuig. Voor een brommer is dat dus 45 kilometer per uur. Een opgevoerde brommer kan natuurlijk harder dan de maximumsnelheid en heeft daarom een grotere kans op schade.

Brommerverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

Keert de verzekeraar ook niet uit bij aansprakelijkheidsschade?

Veroorzaakt u met uw opgevoerde brommer schade aan iemand anders? Dan is de verzekeraar wettelijk verplicht om de schade aan het slachtoffer te vergoeden. De verzekeraar zal deze kosten vervolgens echter op u verhalen. Uiteindelijk draait u dus zelf op voor de schade. Een brommerverzekering biedt geen dekking als blijkt dat de brommer opgevoerd is.

Wat kan ik doen als de verzekeraar niet uitkeert?

Als de schade beperkt blijft tot blikschade zijn de kosten nog te overzien. Maar in sommige gevallen leidt een ongeval met de brommer tot letselschade. In dat geval lopen de kosten vaak een stuk hoger op. Letselschade, bijvoorbeeld door een aanrijding met een voetganger, kan in de honderdduizenden euro’s lopen. Dan is het feit dat de brommerverzekeraar niet uitkeert een groter probleem. Het kan zelfs voorkomen dat het slachtoffer nooit meer kan werken en zijn of haar huis moet aanpassen naar een handicap. Als de verzekeraar niets uitkeert, draait u zelf voor deze kosten op.

U kunt beter geen onnodig risico lopen en uw brommer dus niet opvoeren. De risico’s zijn veel groter dan u van tevoren denkt, daar kan geen snelle brommer tegenop. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Een verkeerde stuurbeweging of een verkeerd genomen bocht kan er al voor zorgen dat u levenslang moet betalen voor een schadeclaim.

Bereken online de premie voor een brommerverzekering

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op