Home Brommer keuren

Waarom een brommer keuren?

Uw brommer moet voldoen aan de regels voor het rijden op de openbare weg. Om vast te stellen of uw brommer daaraan voldoet, moet u de brommer later keuren. Als uw brommer niet gekeurd is, mag u ook nog op de openbare weg rijden. Wij vertellen u alles wat u moet weten over het keuren van een brommer.

Brommerverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

brommer keuren

Wanneer brommer keuren?

Er zijn een aantal situaties waarin u uw brommer moet laten keuren:

  • Als uw brommer nog geen kenteken heeft
  • Als u een brommer uit het buitenland importeert
  • Als u een aanrijding met schade heeft gehad
  • Als de politie bij controle op de weg constateert dat uw brommer technische gebreken heeft

In het laatste geval kan de RDW in het kentekenregister een ‘verbod voor het rijden op de openbare weg’ registreren. Dit doen ze ook als de brommer afwijkt van de gegevens op het kentekenbewijs. Pas als u de brommer heeft laten keuren wordt het verbod opgeheven en mag u weer op de openbare weg rijden.

Brommerverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

Waar kan ik een brommer keuren?

U kunt uw brommer bij een keuringsstation van de RDW laten keuren. Hiervoor moet u van tevoren een keuringsafspraak maken. Dat kunt u gewoon online doen. Gaat het om een schadekeuring? Dan mag u op de dag van de keuringsafspraak met uw brommer over de openbare weg van uw huis naar het keuringsstation rijden. Als u uw brommer laat keuren omdat hij nog geen kenteken heeft, kunt u een eendagskenteken aanvragen. Hiermee mag u op de dag van de keuring met uw brommer naar het keuringsstation rijden.

Wat kost het keuren van een brommer?

De RDW rekent de volgende kosten voor de keuring:

Omschrijving Kosten
Schadekeuring voertuig licht €43,00
Herafgifte/activering KB voertuig licht   €64,00

Waar wordt naar gekeken bij de keuring?

Tijdens de keuring wordt er gekeken of de brommer voldoet aan de regels voor het rijden op de openbare weg. Dit zijn eisen op onder andere het gebied van verkeersveiligheid en milieuaspecten. Ook wordt de technische staat van de brommer gecontroleerd. Op deze manier zorgt de RDW ervoor dat alle motorvoertuigen op de weg voldoen aan de veiligheidsvoorwaarden.

Brommer keuren zonder papieren: kan dat?

Bij de keuring wordt het bouwjaar of de datum waarop de brommer voor het eerst in gebruik is genomen vastgesteld. Als dit niet lukt aan de hand van de brommer moet u het bouwjaar kunnen aantonen met aanvullende documenten. Dit kan bijvoorbeeld een rekening van de brommer of een garantiebewijs zijn. In principe kunt u uw brommer ook laten keuren zonder papieren, zolang de brommer maar aan alle wettelijke eisen voldoet. Het keuren gaat met papieren echter wel sneller.

Bereken online de premie voor een brommerverzekering

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op