Ik ben het kenteken van mijn brommer kwijt: wat moet ik doen?

Bent u de kentekenplaat van uw brommer kwijt of is deze gestolen? Vervelend, want zonder kentekenplaat mag u met uw brommer niet op de openbare weg rijden. Om zo snel mogelijk weer gebruik te kunnen maken van uw brommer kunt u een nieuwe kentekenplaat aanvragen. Hier leest u wat u moet doen als u het kenteken van uw brommer kwijt bent.

Brommerverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

brommer kenteken kwijt

Wat moet ik doen als ik het kenteken én het kentekenbewijs van mijn brommer kwijt ben?

Als u zowel de kentekenplaat en het kentekenbewijs kwijt bent, moet u eerst een nieuw kentekenbewijs aanvragen. Zonder kentekenbewijs kunt u namelijk geen nieuwe kentekenplaat aanvragen. Hier kunt u een nieuw kentekenbewijs aanvragen. Kunt u niet wachten op een nieuw kentekenbewijs? Dan moet u persoonlijke aangifte doen bij de politie. Als u een ondertekend proces-verbaal van de aangifte heeft, kunt u namelijk een tijdelijke (witte) kentekenplaat kopen. Zodra u een nieuw kentekenbewijs heeft kunt u de definitieve kentekenplaat aanschaffen.

Brommerverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

Hoe werkt het aanvragen van nieuwe kentekenplaten?

Als u het kenteken van uw brommer kwijt bent, kunt u nieuwe kentekenplaten aanvragen bij een door de RDW erkende kentekenplaatfabrikant. Voor het aanvragen kunt u het volgende stappenplan volgen:

  1. Kies uit dit overzicht een door de RDW erkende kentekenplaatfabrikant. U kunt een erkende kentekenplaatfabrikant herkennen aan het RDW-erkenningsschild en een sticker met de tekst ‘afgifte kentekenplaten’.
  2. Neem de volgende documenten mee:
    – Het originele Voertuigbewijs (Deel IA) of de kentekencard. Als u het kentekenbewijs ook kwijt bent, moet u eerst een nieuw kentekenbewijs aanvragen
    – Een geldig legitimatiebewijs
  3. Betaal de kosten voor de nieuwe kentekenplaat. De kentekenplaatfabrikant mag zelf de prijs bepalen, dus de prijs kan per fabrikant verschillen
  4. Vervolgens krijgt u de nieuwe kentekenplaten met een duplicaatcode. De duplicaatcode is een cijfer op de kentekenplaat. Dit cijfer geeft aan hoe vaak er kentekenplaten voor de brommer zijn afgegeven.

Moet ik aangifte doen als ik mijn brommer kenteken kwijt ben?

Als u vermoedt dat u uw kentekenplaat gestolen is adviseren we om altijd aangifte te doen bij de politie. U hoeft hiervoor niet langs een politiebureau, u kunt de aangifte via internet doen. Vergeet niet om een kopie van de aangifte te bewaren door deze op te slaan op uw computer of te printen.

Sluit direct online een brommerverzekering af!

De beste brommerverzekering sluit u gemakkelijk online af. Via onze online vergelijkingstool kunt u gemakkelijk verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken. Zo vindt u snel de beste verzekering tegen de laagste prijs. Heeft u nog vragen of wilt u even overleggen over de mogelijkheden? Neem dan vooral contact met ons op! U kunt ons van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereiken op 088 – 6883700. U kunt ons natuurlijk ook altijd een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bereken online de premie voor een brommerverzekering

Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
Nu met Gratis verhaalservice

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op