Home Brommer kenteken Kentekencheck brommer

Kentekencheck brommer

Heeft u een mooie brommer op het oog? Vergeet dan vooral niet om vooraf een kentekencheck te doen. Als u een kenteken op uw naam heeft staan, staan uw persoonsgegevens in het kentekenregister van de RDW. Ook worden de voertuiggegevens geregistreerd. Om de gegevens en geschiedenis van het voertuig te achterhalen kunt u een kentekencheck doen. Wij leggen u uit hoe u een kentekencheck voor uw brommer doet.

brommer kentekencheck

Waarom kentekencheck brommer?

Een kentekencheck komt van pas als u een brommer wilt kopen of verkopen. Door een kentekencheck te doen krijgt u inzicht in de geschiedenis van de brommer. Bovendien krijgt u ook informatie over de staat en waarde van het voertuig. Verkopers spreken helaas niet altijd de waarheid. Zo kunnen ze informatie achterhouden of verdraaien. Door een brommer kentekencheck te doen weet u zeker dat u de juiste gegevens en informatie heeft, en doet u geen miskoop.

Brommerverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

Waar kan ik een kenteken checken?

U kunt een brommer kentekencheck bij de RDW doen. Dit gaat heel gemakkelijk online. Als u het kenteken van de brommer invoert, krijgt u een aantal gegevens over de brommer te zien. Dit zijn bijvoorbeeld het type voertuig, het merk en de eigenarenhistorie. Daarnaast ziet u bijvoorbeeld wanneer de APK vervalt en wanneer de brommer voor het laatst is overgeschreven. U kunt ook zien of er een WA-verzekering is aangemeld voor het voertuig. Het is verplicht om minimaal een WA-verzekering voor een brommer af te sluiten, dus tenzij het kenteken geschorst is zou er altijd een brommerverzekering afgesloten moeten zijn. Hier kunt u een brommerkentekencheck doen.

RDW kentekencheck brommer

Met de RDW kentekencheck kunt u heel snel een aantal gegevens over een brommer achterhalen. U voert gewoon het kenteken in en vervolgens krijgt u een overzicht van voertuiggegevens. Het gaat hierbij wel om niet-privacygevoelige gegevens over het voertuig. U kunt niet zomaar persoonsgegevens van de eigenaar achterhalen. De RDW kentekencheck is helemaal gratis. Hiermee krijgt u de basisgegevens over het voertuig te zien. Als u een uitgebreid rapport met alle informatie wilt zien moet u wel een klein bedrag betalen. U kunt ook een kentekencheck doen voor andere voertuigen, zoals een auto of motor.

Een voordeel van een kentekencheck is dat u direct de informatie van de verkoper kunt controleren. Bovendien heeft u snelle toegang tot de gegevens van de brommer. Als u online een brommer wilt kopen van een tweedehands website wordt meestal ook het kenteken vermeld. Hierdoor heeft u snel alle informatie die u nodig heeft. Zo kunt u makkelijk en snel controleren of de informatie uit de advertentie overeenkomt met de informatie die u door middel van de brommer kentekencheck krijgt.

Bereken online de premie voor een brommerverzekering

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op