Home Brommer kenteken check: waarom?

Brommer kenteken check: waarom?

Bent u van plan een brommer te kopen? Vergeet dan niet om van tevoren een kenteken check bij de RDW te doen. Met een kenteken check krijgt u inzicht in de geschiedenis van de brommer. Ook krijgt u informatie over de staat en de waarde van de brommer.

Een kenteken check is van belang, omdat brommerverkopers helaas niet altijd de waarheid spreken. Zo kunnen ze informatie verdraaien of achterhouden en blijkt de brommer uiteindelijk in veel slechtere staat te zijn dan u dacht. Door een brommer kenteken check te doen weet u zeker dat u de juiste informatie krijgt en doet u geen miskoop.

Brommerverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

brommer kenteken check

Welke gegevens kunnen er ingezien worden bij kenteken check?

Met een kenteken check kunt u een aantal gegevens over het voertuig achterhalen. Het gaat hierbij om niet-privacygevoelige gegevens. U kunt dus niet zomaar persoonsgegevens van de eigenaar achterhalen. Als u het kenteken van de brommer invoert krijgt u een overzicht van basisgegevens. U ziet bijvoorbeeld om wat voor voertuig het gaat en wat het merk is. Ook krijgt u inzicht in de eigenarenhistorie. Daarnaast kunt u zien wanneer de APK vervalt en wanneer de brommer voor het laatst is overgeschreven. Ook kunt u zien of er een WA-brommerverzekering is aangemeld. Het is verplicht om minimaal een WA-verzekering voor een brommer af te sluiten, dus tenzij het kenteken is geschorst zou er altijd een brommerverzekering afgesloten moeten zijn.

Brommerverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

RDW kenteken check brommer

U kunt de RDW kenteken check heel makkelijk online doen. Zo kunt u snel een aantal gegevens over het voertuig achterhalen. U voert het kenteken in en krijgt vervolgens een overzicht met alle basisgegevens over het voertuig. De kenteken check bij de RDW is helemaal gratis. Als u een uitgebreid rapport wilt met meer informatie betaalt u hier wel voor. In principe komt u met de basisgegevens al een heel eind als u een brommer wilt kopen.

Een voordeel van een brommer kenteken check is dat u heel snel de informatie van de verkoper kunt controleren. Doordat u snelle toegang heeft tot de gegevens van de brommer hoeft u niet lang te wachten op de informatie. Koopt u een tweedehands brommer online? Meestal wordt het kenteken dan vermeld in de advertentie. Zo kunt u alvast controleren of de informatie uit de kenteken check overeenkomt met de informatie uit de advertentie.

Een brommer kenteken check doen? Dan kunt u hier doen! U kunt ook een kenteken check voor andere voertuigen doen, zoals een auto of motor.

Bereken direct de premie van uw brommerverzekering

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op