Ongevallen opzittendenverzekering bij een brommerverzekering

Bij een ongeval kun je eenvoudig letsel oplopen waardoor je zelfs blijvend invalide raakt. De ongevallen opzittenden verzekering keert in dat geval een bedrag uit. Of nog erger, je komt door een ongeval te overlijden. De ongevallen opzittenden verzekering keert in dat geval een bedrag uit aan de nabestaanden. Ook de eventuele passagier is verzekerd.
Op een brommer ben je kwetsbaar. Door een klein inschattingsfoutje van jou of van een mede weggebruiker kun je betrokken raken bij een zwaar ongeval. Met de brommer gaan glijden over steentjes op de weg kan al voldoende zijn voor een fataal ongeluk. Ongeacht de schuldvraag keert de ongevallen inzittenden verzekering uit bij blijvende invaliditeit en bij overlijden.

Hoe hoog is de uitkering?

Bij blijvende invaliditeit door een ongeval met de brommer wordt er €22.500 uitgekeerd. Bij overlijden volgt er een uitkering van €5.000. De uitkering geldt voor de opzittende en voor de bestuurder van de bromfiets. Dit is een tegemoetkoming voor de kosten voor de opzittende of de nabestaanden van de opzittende

Waar is de uitkering van afhankelijk?

De uitkering volgt ongeacht de schuldvraag. De veroorzaker van de schade kan ook aangesproken worden voor de kosten door het ongeval. Dit zijn vaak langlopende processen die wel jaren in beslag kunnen nemen. De ongevallen opzittenden verzekering keert uit zodra duidelijk is dat er sprake is van blijvende invaliditeit. Bij overlijden wordt de uitkering direct verricht.

Bereken de premie voor een brommerverzekering

  • Weet ik niet