Home Ouder scooter verzekeren kind

Mag een ouder een scooter verzekeren voor een kind?

Is uw zoon of dochter net 16 geworden en kunnen ze niet wachten op met een eigen scooter de weg op te gaan? Veiligheid gaat natuurlijk boven alles, dus ook een scooterverzekering moet goed geregeld zijn. Veel ouders  vragen zich af: mag ik een scooter verzekeren voor mijn kind? Wij leggen u uit hoe u als ouder een scooter kunt verzekeren voor uw kind en wat de risico’s zijn.

Waarom als ouder de scooter verzekeren voor kind?

Jongeren betalen een veel hogere premie voor hun scooterverzekering. Dit is omdat jongeren naar verhouding veel vaker schades veroorzaken. Daarbij komt ook nog eens dat jongeren vaak geen schadevrije jaren opgebouwd hebben. Hierdoor hebben verzekeraars weinig garantie dat de verzekeringsnemer zorgvuldig met de scooter omgaat. Daarom vormen ze een groter risico voor verzekeraars. Bij verzekeringen geldt: hoe hoger het risico, hoe hoger de premie.

In sommige gevallen kiezen ouders ervoor om de scooter voor hun kind dan zelf te verzekeren. Dit kan als het kenteken op naam van een van de ouders staat. In theorie klinkt dit goed, maar in de praktijk werkt dit toch niet helemaal zo. Een verzekeraar vraagt namelijk altijd naar de regelmatige bestuurder. Als dit een jongere is, zal de verzekeraar alsnog een hogere premie rekenen.

Wat zijn de risico’s?

Soms proberen ouders een hogere premie te omzeilen door de scooterverzekering op eigen naam af te sluiten en zichzelf als regelmatige bestuurder op te geven, terwijl dit eigenlijk niet het geval is. Dit is niet aan te raden! Het bewust doorgeven van verkeerde informatie aan de verzekeraar kan grote gevolgen hebben. Rijdt uw zoon of dochter schade met de scooter? Ten eerste hanteren verzekeraars al een extra eigen risico wanneer blijkt dat iemand onder de 24 de schade veroorzaakt heeft. Daarnaast kan de verzekeraar de schadevergoeding achterhouden als blijkt dat u gefraudeerd heeft bij het afsluiten van de scooterverzekering. Zo bent u uiteindelijk alleen maar duurder uit.

Het beste is om de scooterverzekering gewoon op naam van uw zoon of dochter af te sluiten (als het kenteken op hun naam staat) of om zelf de scooterverzekering af te sluiten maar uw zoon of dochter wel op te geven als regelmatige bestuurder. Op die manier betaalt u misschien wel een hogere premie, maar bouwt uw zoon of dochter ook zelf schadevrije jaren op.

ouder scooter verzekeren kind

Kan ik de scooterverzekering wel aanvragen voor mijn kind?

Ja, dat kan zeker. Het is zelfs gebruikelijk dat ouders de scooterverzekering voor hun kind afsluiten als ze nog geen 18 zijn. Zodra uw zoon of dochter 18 jaar wordt, zijn ze zelf bevoegd om hun scooterverzekering af te sluiten en zo nodig aan te passen.

Brommerverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

Scooter verzekeren? Sluit een verzekering af via Alpina!

Op welke manier dan ook: de scooter van uw zoon of dochter moet natuurlijk goed verzekerd zijn. Sluit daarom meteen een scooterverzekering af via Alpina. Via onze online vergelijkingstool kunt u gemakkelijk verschillende aanbieders met elkaar vergelijken, zowel op prijs als op inhoud. Zo vindt u gemakkelijk de beste scooterverzekering voor uw zoon of dochter en kunnen ze veilig de weg op!

Heeft u nog vragen of wilt u even overleggen met een van onze verzekeringsspecialisten? Dan kunt u ons altijd telefonisch bereiken op 088 – 6883700 (maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00) of ons een bericht sturen via e-mail, WhatsApp of Messenger.

Bereken online de premie voor een brommerverzekering

Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
Nu met Gratis verhaalservice

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op