Home Brommer invoeren

Hoe kan ik een brommer invoeren uit het buitenland?

Wanneer u een brommer wilt invoeren in Nederland zal deze geregistreerd moeten worden met een Nederlands kenteken. De wijze waarop u in bezit komt van dit kenteken, is afhankelijk van het land waaruit u de brommer naar Nederland importeert. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat u een Nederlands kenteken wilt aanvragen voor een brommer die wordt ingevoerd vanuit een EU- of EVA-land, of u importeert een brommer van een land buiten de EU of EVA. Daarnaast heeft u de optie, als u verhuist naar Nederland, om uw voertuig mee te nemen of u wilt het kenteken van uw voertuig op naam laten zetten. Voor deze mogelijkheden zijn verschillende manieren om de brommer te registreren en in te voeren.

 

Brommer invoeren uit EU- of EVA-land

Een eerste mogelijkheid is als u een brommer uit een EU- of EVA-land wilt invoeren. Hiervoor is het belangrijk het Nederlands kenteken aan te vragen via de organisatie die de registratie van gemotoriseerde voertuigen en rijbewijzen in Nederland (RDW) regelt. Voor deze optie gelden een aantal voorwaarden. Zo is het belangrijk dat u minimaal 16 jaar bent om het voertuig te kunnen invoeren. Bovendien moet de brommer geen gevaar vormen voor de verkeersveiligheid in Nederland. Anders wordt het kentekenbewijs ongeldig verklaard. Daarnaast, wanneer het voertuig geregistreerd stond in een EU/lidstaat met linksrijdend verkeer, wordt de verlichting van de brommer beoordeeld zodat het voorzien is van verlichting voor rechts rijdend verkeer in Nederland. Als u verhuist vanuit het buitenland naar Nederland en u wilt uw brommer invoeren, dan kan u maar een beperkte tijd met een buitenlands kenteken rijden op de Nederlandse wegen. Na korte termijn moet u een Nederlands kenteken aanvragen voor de brommer. Als u verhuist vanuit een EU- of EVA-land, kunt u dezelfde stappen aanhouden die van toepassing zijn voor het invoeren van een brommer uit een EU- of EVA-land. Om deze stappen te doorlopen moet de brommer wel door de Belastingdienst aangemerkt worden als verhuisgoed.

Brommer invoeren

RDW-keuringsstation

Het onderzoek wordt uitgevoerd in een keuringsstation van de RDW en u kunt met of zonder afspraak langskomen voor een keuring. Wanneer u de brommer niet gaat vervoeren op, bijvoorbeeld, een trailer, kunt u online een eendagskenteken aanvragen dat geldt als een brommerverzekering zodat u alsnog naar een van de stations kan komen. Wanneer u een brommer wilt invoeren met een bouwjaar voor 1-1-1978 moet u altijd online een afspraak maken voor de keuring. Het voertuig wordt grondig onderzocht en er worden extra kosten in rekening gebracht voor het keuren van deze voertuigen.  Belangrijk om te weten wanneer u een brommer wilt invoeren vanuit Engeland, Schotland, Wales of Noord-Ierland, is rekening te houden met de Brexit.

Besparen op uw scooterverzekering? Vergelijk premies!

Brommer invoeren van land buiten EU of EVA

Wanneer u uw brommer wilt invoeren vanuit een land buiten de EU of EVA moet u een Nederlands kenteken aanvragen en de brommer laten goedkeuren. Deze worden enkel gekeurd op het RDW-testcentrum in Lelystad wegens de speciale apparatuur die hiervoor nodig is. De meeste brommers zijn namelijk niet gebouwd naar Nederlandse of Europese standaarden. Er zijn een aantal opties waardoor u uw voertuig in het hele land kunt keuren. Namelijk als uw brommer al een Europese typegoedkeuring heeft, als de brommer vroeger een Nederlands kenteken had, als de datum van de brommer wanneer deze voor het eerst op de weg heeft gereden ligt vóór 1-1-1998 of in ieder geval vóór 1-1-2006. Wat u ook kunt doen, is uw brommer invoeren als verhuisgoed. Op het moment dat u verhuist vanuit een land buiten de EU of EVA moet uw brommer technisch onderzocht worden op het gebied van verkeersveiligheid. Na goedkeuring kunt u een Nederlands kenteken aanvragen voor uw brommer.

Bereken online de premie voor een brommerverzekering

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op