Hoe kan ik mijn schadevrije jaren aantonen?

Er zijn vier verschillende methoden waarmee het mogelijk is om uw schadevrije jaren aan te tonen.
Roy Data systeem
Wanneer u na 1 september 2007 een autoverzekering heeft afgesloten dan vindt u al uw opgebouwde schadevrije jaren terug in het Roy Data systeem. Dit systeem is een centrale database waarin alle verzekeraars in Nederland hun royementsgegevens bijhouden. Bij het afsluiten van een nieuwe autoverzekering zal de verzekeraar uw gegevens controleren in dit systeem.
Royementsverklaring
Uw verzekeraar stuurt u een royementsverklaring nadat u uw autoverzekering heeft opgezegd. In deze verklaring staat genoteerd hoeveel schadevrije jaren u heeft opgebouwd tijdens de looptijd van uw verzekering. Een royementsverklaring is een waardedocument en deze wordt maar één keer verstrekt. Daarnaast is de royementsverklaring slechts één jaar geldig,. Na de geldigheidsdatum vervallen uw schadevrije jaren.
Leaseverklaring
Wanneer u gebruik gemaakt heeft van een leaseauto dan kan de leasemaatschappij een leaseverklaring verstrekken. Hierin worden eventuele schades aan uw leaseauto verklaard. De meeste verzekeringsmaatschappijen accepteren de leaseverklaring, omdat leasemaatschappijen over het algemeen schades goed registreren.
Werkgeversverklaring
De laatste manier om uw schadevrije jaren aan te tonen is door middel van een werkgeversverklaring. Hoewel veel verzekeringsmaatschappijen een werkgeversverklaring niet accepteren.
Klik hier wanneer u meer informatie zoekt over een autoverzekering of direct de premie wenst te vergelijken.