Home Dekking WA Diefstal

Wat is de WA diefstal dekking bij een brommerverzekering?

Naast de wettelijk verplichte WA is het meeverzekeren van diefstal vaak een aanrader. Je kunt goede sloten hebben om je brommer goed te beschermen tegen diefstal, maar besef dat alle sloten open te breken zijn. Ook een poging tot diefstal kan al een flinke schade aan jouw brommer veroorzaken.

Is het diefstalrisico meeverzekeren aan te raden?

Dit is een verzekeringsvorm die een beperkte aanvulling biedt op de WA verzekering, maar het is wel een waardevolle extra dekking. Het diefstalrisico moet je namelijk niet onderschatten. Alleen al in de eerste helft van 2016 zijn er in totaal 6.380 scooters / brommers gestolen. Dat komt neer op 35 per dag. Met alleen de WA brommerverzekering krijg je niets uitgekeerd bij diefstal.

WA (verplicht)

  • Schade aan anderen
  • Diefstal en Brandschade
  • Schade aan de eigen brommer

Bereken je premie

Meer info

WA Diefstal en Brand

  • Schade aan anderen
  • Diefstal en Brandschade
  • Schade aan de eigen brommer

Bereken je premie

Meer info

WA Diefstal,Brand en aanrijding

  • Schade aan anderen
  • Diefstal en Brandschade
  • Schade aan de eigen brommer

Bereken je premie

Meer info

Wanneer is er sprake van diefstalschade?

Naast de dekking in de WA verzekering biedt de WA + diefstal ook dekking tegen diefstal of de schade door een diefstal op een poging daartoe. Ook joyriding wordt gezien als diefstal. Joyriding wil zeggen dat iemand zonder toestemming op jouw bromfiets gaat rijden. Houd er wel rekening mee dat er niet snel sprake is van joyriding. Als een vriend jouw brommer af en toe gebruikt en een schade veroorzaakt, is er geen sprake van joyriding. Ook als hij de brommer deze keer zonder toestemming mee heeft genomen.

Let goed op de eisen die de verzekeraar stelt

Diefstal van je bromfiets kun je niet 100% voorkomen met preventie, maar je kunt je bromfiets wel zeer onaantrekkelijk maken voor dieven. Je brommer verzekeren tegen diefstal kan ook een schijnzekerheid bieden. Je moet er namelijk goed op letten welke eisen verzekeraars stellen voor dekking bij diefstal. Je bent bijvoorbeeld verplicht om minimaal een slot op de bromfiets te plaatsen die voldoet aan bepaalde eisen. Dit kan bijvoorbeeld zijn een ART klasse 3 slot of natuurlijk een betere kwalificatie. Uiteraard ben je bij diefstal verplicht om aangifte te doen. De eisen verschillen per verzekeraar. Verdiep je daar goed in en zorg voor de juiste sloten.

Wat moet je doen bij diefstal?

Aangifte bij de politie en de verzekeraar op de hoogte stellen moet zo snel mogelijk nadat je opgemerkt hebt dat je brommer gestolen is. De verzekeraar gaat vervolgens mogelijk nog een onderzoek instellen om te achterhalen of je de juiste sloten gebruikt hebt. In eerste instantie wordt er nog vanuit gegaan dat de bromfiets nog weer boven water komt. Als dat niet het geval is, krijg je de dagwaarde uitgekeerd. Als je de bromfiets beschadigd terug krijgt, keert de verzekeraar de reparatiekosten aan jou uit.

Alle dekkingen bij een brommerverzekering:

Bereken de premie voor een brommerverzekering

  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op